< terug

Faith Kipyegon verpulvert wereldrecord 1500m in Florence (video)

2 juni 2023 (0 reacties)

Wereld- en Olympisch kampioene Faith Kipyegon bevestigde haar status als de grootste atlete in de geschiedenis op de metrische mijl door het wereldrecord op de 1500m te verpulveren in een zinderende 3:49,11 tijdens de Diamond League in Florence.

De Keniaanse middenafstandsatlete is de afgelopen jaren vrijwel onoverwinnelijk gebleken en vanavond maakte ze in Italië opnieuw indruk door het acht jaar oude wereldrecord van de Ethiopische Genzebe Dibaba (3:50,07) – dat was gevestigd in het Stade Louis II Stadion in Monaco – te verbeteren.

Een dolenthousiaste Faith zei: “Ik ben echt dankbaar, vandaag was een prachtige dag waarin alles samenkwam. Het wereldrecord zat al sinds vorig jaar in mijn hoofd, maar ik wilde het langzaamaan benaderen om te zien wat er dit jaar mogelijk was. Ik kan het niet geloven! Nu heb ik bereikt wat ik wilde en wat in mijn hart en in mijn hoofd zat. Dit seizoen was ik gefocust om te brengen wat nog ontbrak, het wereldrecord. Alle atleten die op me stonden te wachten bij de finish maakten me emotioneel. Iedereen bedankt.”

De 29-jarige moeder heeft back-to-back Olympische 1500m titels opgeëist door goud te winnen op de Olympische Spelen van Rio en Tokio. Ze is ook tweevoudig wereldkampioene nadat ze vorig jaar in Eugene haar kroon heroverde, vijf jaar nadat ze voor het eerst de titel won in Londen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *