< terug

Fikre Bekele wint marathon in Linz met parcoursrecord (2.06.13)

24 oktober 2022 (0 reacties)

De marathon in Linz heeft de twintigste editie een zeer hoog niveau bij de mannen. Twaalf atleten blijven onder de 2.10u. De winnaar is Fikre Bekele. De 24-jarige Ethiopiër loopt na een mistige start in de zon na 15 jaar een nieuw parcoursrecord met 2.06.13u. Bij de vrouwen wint de Oostenrijkse Andrea Haslinger (3.07.49). 

De voormalige topper Günther Weidlinger is wedstrijddirecteur. Hij ziet dat zes atleten onder het parcoursrecord blijven. Tweede en derde bij de mannen worden de Kenianen Bethwel Chumba (2.06.23) en Douglas Chebii (2.06.27). Winnaar Bekele is in maart ook eerste geworden in Rome.

Veel Oostenrijkers kiezen voor de halve marathon, die tegelijkertijd in Linz plaatsvindt. Dat is ook het nationale kampioenschap. De Duitser Filmon Teklebrhan wint de wedstrijd in 1.02.56u. (pr). Tweede wordt Andreas Vojta (1.03.19), die de nationale titel pakt. De 33-jarige atleet is nu inmiddels maar liefst 47 maal nationaal kampioen geworden op allerlei onderdelen. Hij kan aan het einde van de halve marathon nog net Dominik Stadlmann inhalen, die drie seconden later finisht. Beide Oostenrijkers kunnen in het begin mee in de kopgroep van de marathon met tempomakers. Bij de vrouwen wordt Sandrina Illes (1.14.11) kampioene op de halve marathon. Het is de derde keer.

F

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *