< terug

Filmon Tesfu wint zinderende finale in tiende Kramprun (uitslagen)

10 september 2022 (0 reacties)

Het is voor de insiders al een tijd duidelijk dat Filmon Tesfu zich mag rekenen tot de absotute Nederlandse top.De atleet grossiert in eremetaal bij Nederlandse kampioenschappen en was vanavond de snelste in de Kramprun in Varsseveld. Hij klopte in een zinderende finale in het centrum van Varsseveld Yorben Ruiter en realiseerde met 14.01 een nieuw parcoursrecord.

Er was een tweede plaats voor Yorben Ruiter, de winnaar van 2019 bleef met 14.03 ook al onder zijn eigen parcoursrecord van 14.17. De derde plaats was voor de Belg Clement Deflandre die een tijd realiseerde van 14.07. Thuisloper Gert Jan Wassink verklaarde het al vooraf als je hier niet oppast ben je zo tiende.Hij werd zelf dertiende en ik liep hier met 14.37 toch geen verkeerde tijd aldus Wassink,.
Met maar liefst acht atleten binnen de 14.30 werd opnieuw aangetoond dat de Kramprun met recht de snelste vijf kilometer genoemd mag worden.

Bij de dames werd de wedstrijd gewonnen door de talentvolle Friesin Vera de Vries die met 16,39, de Marokkaanse El Idrissi te snel af. Idrissi finishte in 17.01.De derde plaats was voor het Belgische talent Julie (18) die een tijd realiseerde van 17.22.

Bekijk hier de uitslagen

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *