< terug

Fitwi en Gosk winnen de CrossCup-manche in Hannuit (video)

19 januari 2020 (0 reacties)

Samuel Fitwi en Anna Gosk hebben de 4e CrossCup-manche van het seizoen tot een goed einde gebracht. Soufiane Bouchikhi (3e) en Sofie Van Accom (4e) waren de beste Belgen.

Lees hier verder en bekijk de video

Wedstrijdverslag
Ik had het geluk dat mijn twee metgezellen het merendeel van het kopwerk voor hun rekening hebben genomen, los van het feit dat ik voelde dat ik een goede dag had. Crossen in België is altijd een plezier en dat is vandaag opnieuw bewezen. Ik heb genoten van het duel en ben tevreden met mijn huidige vorm. De komende weken proef ik waarschijnlijk eens van wat langer werk om straat, om vervolgens de focus op de piste te leggen. Ik zit met het EK in Parijs in mijn achterhoofd”, zegt Fitwi. 

Andy Vernon moest tevreden zijn met een tweede plaats. “Op de één of andere onverklaarbare reden kom ik in Hannuit altijd sterk voor de dag. Ik besloot dan ook maar de kop te nemen, aangezien de eerste ronde tamelijk rustig verliep. Ondanks de winderige omstandigheden bleef ik de forcing voeren. Dat voelde ik natuurlijk in de tweede wedstrijdhelft waarin ik Soufiane en Samuel moest laten gaan. Gelukkig kon ik nog tweede worden dankzij mijn pittige sprint. De komende weken ga ik op straat lopen om me voor te bereiden op de London Marathon. Ik hoop namelijk nog de Olympische Spelen van Tokio te halen op die afstand”, zegt Vernon. 

Soufiane Bouchikhi was de beste Belg op een derde plaats. “Ik had de eindsprint van Andy Vernon niet meer verwacht. Ik dacht dat mijn tweede plaats binnen was, dus was verbaasd toen ik hem plots voelde komen. Op dat moment had ik gewoonweg de kracht niet meer om nog terug te vechten. Dat ik hier niet win heeft echt te maken met frisheid. Wil ik op het BK winnen, dan zal ik een stuk frisser voor de dag moeten komen. Ondanks dat deze winter volledig ondergeschikt is aan de zomer zal ik het volume toch wat terugschroeven richting het BK. Als ik daar fris aan de start verschijn, dan geloof ik dat mijn vorm beter zal zijn dan tijdens het EK in Lissabon. Eerst volgt er echter nog een stage in Marokko waardoor ik moet passen voor de manche in Rotselaar”, zegt Bouchikhi. 

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *