< terug

Foppen loopt Nederlands record bij ‘geheime’ wedstrijd (video)

19 juli 2020 (0 reacties)

De coronatijd lijkt onvermoede krachten bij atleten los te maken.Gisteren liep Femke Bol een historisch record uit de boeken op de 400 mtr horden vandaag was het de beurt aan Mike Foppen die het record 5000 mtr op de weg van Kamiel Maase uit de boeken streepte.

Mike Foppen liep bij een ‘geheime’ wedstrijd in Nijmegen een Nederlands record gelopen op de 5 kilometer op de weg. Op zondagochtend liep hij in het Goffertpark naar een tijd van 13.31. Het record was vacant omdat de Nederlandse Atletiekunie recent de regels heeft aangepast en gelijk heeft getrokken met die van de internationale atletiekbond, World Athletics. Kamiel Maase liep in 1997 13.46, maar dat record stond dus niet meer in de boeken.Foppen, die vlak bij het parcours woont, was niet de snelste van het deelnemersveld. Ouassim Oumaiz liep 13.19, wat een nieuw Spaans record betekende. Noah Schutte kwam als derde over de streep in 13.35. Het betekende voor de Leiden atletiek atleet ook een persoonlijk record. Ook de Zweed David Nillson was aanwezig en liep met 13.42 een Zweeds nationaal record. Michel Butter volbracht de wedstrijd niet.

Prachtige tijd Maureen Koster
Bij de dames was er de winst voor Maureen Koster in 15.25. Dat is een enorme verbetering van haar persoonlijke besttijd uit 2015 toen Koster in Trier een tijd van 15.58 realiseerde.

Lees hier verder

Foppen toonde in deze coronatijd bij voortduring al aan dat hij op dit moment ver boven de Nederlandse top uitsteekt. Al eerder liep hij in een solo corona 5 km run een officieuze tijd van 13.41.7.

Hier alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *