< terug

Frank Futselaar wil in Rotterdam olympische limiet lopen, maar er is één probleem: hij is niet welkom

19 maart 2024 (2 reacties)

Frank Futselaar krijgt geen plek in het voorste startvak van de Rotterdam marathon. Hij heeft zich te laat gemeld het startvak is vol. Er is wel een plek in het startvak achter het voorste startvak dat is het startvak voor het NK marathon. Aan een startvak achter de toplopers heeft Futselaar niet veel, zegt hij.

Als Futselaar onder de olympische limiet van 2.08.10 uur wil duiken, moet hij met een gemiddelde snelheid van 3.02 minuten per kilometer direct in de juiste groep zitten en kan hij zich een extra sprintje in de beginfase niet veroorloven. Zijn manager Gerard van Veen: ,,Weet je wat het is? Ik denk dat veel buitenlandse atleten in Rotterdam onder de limiet willen duiken. Als ik organisator was, zou ik voor bepaalde Nederlandse lopers altijd een plek vrijlaten. Frank behoort tot de beste marathonlopers van Nederland en hoopt zich te kwalificeren voor de Spelen, die gun je dan toch zo’n plek?”

Lees hier verder

Marathon
Futselaar liep in 2020 in Valencia zijn snelste marathon.Hij liep daar een tijd van 2.11.30. Daarna was Futselaar niet meer succesvol in een marathon. Een kwalificatie voor het EK halve marathon lijkt meer kans van slagen te hebben voor Futselaar. De internationale eis daarvoor is 2.11.00 op de marathon of 1.01.40. Futselaar loopt bij het Valley Running Team.
.

Reacties

  • Rob Kaper
    3 Op 20
    Er zit nogal een subtiel verschil tussen "niet welkom" en "hij heeft zich te laat gemeld".
  • Jan Roose
    3 Op 21
    Startvak 1 of 2 maakt het verschil niet. Wel of je een 10 km in 27.50 of 28.40 minuten kunt lopen.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *