< terug

Frankfurt marathon maakt zich op voor veertigjarig jubileum

25 juli 2023 (0 reacties)

Samwel Mailu: foto Victor Sailer

De Frankfurt marathon luistert op 29 oktober het veertigjarig jubileum op met de winnares van het zilver bij het EK marathon Matea Parlov Kostro en de talentvolle Keniaanse hardloper Samwel Mailu

Deze twee veelbelovende internationale atleten, die dit voorjaar beide al een marathon wonnen met indrukwekkende parcoursrecords, staan op 29 oktober aan de start van de 40e jubileumeditie van de Frankfurt Marathon. Matea Parlov Kostro uit Kroatië is de Europese zilveren medaillewinnares. Zij won eerder dit jaar de marathon van Hannover. Samwel Mailu is van de nieuwe talenten uit Kenia op de marathon. Een jaar geleden werd hij tweede in Frankfurt en in april won hij de marathon van Wenen.

Rekening houdend met evenementen die samen met het hoofdevenement worden gehouden, verwachten de organisatoren van de Frankfurt Marathon ongeveer 25.000 deelnemers op de laatste zondag in oktober. Het evenement heeft een Elite Road Race Label, toegekend door World Athletics, Inschrijven kan nog steeds op www.frankfurt-marathon.com

“Met Matea Parlov Kostro en Samwel Mailu zijn we erin geslaagd om twee grote talenten uit de internationale marathonscene aan te trekken. Ik ben erg blij dat we deze twee toppers uit de hardloopwereld aan de start zullen hebben in Frankfurt,” zei wedstrijdleider Jo Schindler. “Na onze succesvolle comeback van de Corona lockdown een jaar geleden willen we een spannend loopspektakel neerzetten bij de viering van de verjaardag van de oudste Duitse marathon

Een jaar geleden maakte Samwel Mailu zijn debuut in de Frankfurt Marathon. Hij was oorspronkelijk ingeschreven als pacemaker, maar de nu 30-jarige Keniaan toonde topvorm, viel niet uit en eindigde, ondanks de rol van pacemaker, als tweede in 2:07:19. Na dit sterke debuut won hij een marathon in Frankfurt. Na dit sterke debuut won hij in april een marathonklassieker.Ondanks de hoge temperaturen zegevierde Mailu in Wenen met 2:05:08, waarmee hij het negen jaar oude parcoursrecord verbrak.

Na zijn succes in de 40e editie van Oostenrijks belangrijkste wegwedstrijd, heeft Mailu nu een ander groot jubileumevenement in zijn vizier: “Ik heb een goed gevoel om terug te keren naar Frankfurt. Ik heb daar tenslotte mijn marathondebuut gemaakt en de organisatie is erg goed. Mijn doel is om mijn persoonlijk record te verbeteren en onder de 2:05 te lopen in Frankfurt,” zei Samwel Mailu. In zijn woonplaats Ulawani ondersteunt de Keniaan jongere lopers en neemt hij ook zelf de rol van evenementdirecteur op zich door een 10k wegwedstrijd te organiseren.

Matea Parlov Kostro: foto Norbert Wilhelmi

Matea Parlov Kostro loopt voor het eerst in Frankfurt. De 31-jarige heeft de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt bij de Europese marathonelite en werd na de Europese Kampioenschappen in 2022 een sportster in Kroatië. Haar zilveren medaille was de eerste die een Kroatische vrouw won in een hardloopevenement sinds de Europese Kampioenschappen bijna een eeuw geleden voor het eerst werden gehouden. Ze behaalde de grootste overwinning uit haar carrière tot nu toe door in april marathon van Hannover te winnen. Ze liep 2:25:45 en dat betekende een parcoursrecord en een persoonlijk record.

“Ik besloot om de Frankfurt Marathon te lopen omdat ik wist dat het een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld en een snel parcours biedt. Ik heb altijd een goed gevoel als ik in Duitsland loop – en dat is nog een reden om voor Frankfurt te kiezen,” verklaarde Matea Parlov Kostro, die bijna zeker is van een Olympische marathonplaats voor Kroatië in Parijs volgend jaar. “Ik hoop dat ik mijn persoonlijke beste tijd in Frankfurt verder kan verbeteren en kijk erg uit naar de wedstrijd, vooral naar de fantastische finish in de Festhalle.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *