< terug

Freek was een luie spits, maar loopt dankzij Suzan marathon van Berlijn in 2.49

27 september 2023 (0 reacties) Freek was een luie spits, maar loopt dankzij Suzan marathon van Berlijn in 2.49

Vorige week kwam het nieuwe album uit van Suzan & Freek, maar vandaag gaat het even niet over de miljoenen streams van het Nederlandse zangduo, maar vooral over alle kilometers die Freek Rikkerink loopt. Twee dagen na zijn 2.49.54 in de Berlijn Marathon schuift hij, met de spierpijn nog in zijn benen, aan bij De Pacer.

Tijdens de lockdown probeerde de ooit zo luie spits het hardlopen uit. Inmiddels zit hij er naar eigen zeggen ‘vuistdiep in’ en kan hij zelfs een tikkie obsessief naar wedstrijden toeleven. Zoals vorig jaar bij zijn debuutmarathon in Rotterdam. Daar was dit keer geen tijd voor. Hectisch was zijn voorbereiding: middenin een verbouwing en daarom verhuizing én de release van het nieuwe album, slechts enkele dagen voor de heilige loopdag. Tóch dook hij zondag ruim onder de magische barrière van drie uur. Mede dankzij de bordjes van de door Berlijn sjezende Suzan.

En dat in dezelfde race waarbij het wereldrecord van de vrouwen fors werd verbeterd door Tigist Assefa. Genoeg om over na te praten dus.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *