< terug

Futselaar traint op hoogte in de achterhoek

21 november 2020 (0 reacties)

Frank Futselaar loopt over twee weken in Valencia de marathon met als ultieme doel de Olympische kwalificatie voor Tokio.De Westervoorter moet een tijd lopen van 2.11.30. Gezien de kalender van de marathons volgend jaar zou het wel eens de laatste kans kunnen zijn om voor deze OS de limiet te lopen.Futselaar schrijft daarover op zijn eigen website.

“Gisteren weer eens een complete marathon gelopen als training en dat ging super goed. Het tempo ligt dan lager dan tijdens een limietrace, maar ik versnel wel af en toe. Dat ging me gemakkelijk af. Het geeft aan dat ik fris ben en op niveau.

Wie trouwens denkt dat ik nog in Font Romeu in de Franse Pyreneeën zit heeft het mis. Dat trainingskamp duurde maar vijf dagen. Frankrijk ging in een lockdown en die zorgde voor veel onduidelijkheid. Toen zelfs de complete Franse atletiekselectie (die ook in Font Romeu zat) naar huis ging, hebben wij dat ook maar gedaan. Aan de ene kant jammer, de omstandigheden waren goed en het weer was mooi, aan de andere kant is het natuurlijk zo dat ik hier ook prima kan trainen.

Ik train nu ook bij Woest in Borculo. Een sportcentrum in de achterhoek dat in 2021 open gaat. Ze hebben een hoogtekamer, waar ik gebruik van mag maken. Zij kunnen data verzamelen en ik word er beter van. Een leuke samenwerking. Aankomende week train ik er iedere dag een uur. Gewoon op een loopband. De kamer kan zo worden ingesteld dat de lucht hetzelfde is als op een bepaalde hoogte, bijvoorbeeld 3000 meter. Dat geeft een extra prikkel en zo verbeter je de conditie van je spieren. Ik combineer het met een hoogtetent thuis, waar ik in slaap. Met een zogenaamde saturatiemeter kun je het effect meten en dat is er ook.”

Lees hier verder

Lees hier alles over de Valencia marathon

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *