< terug

Futselaar wil voorjaarsmarathon met als richttijd 2.09-2.10

19 december 2020 (0 reacties)

Op de website van Frank Futselaar lezen we dat de Liemers atleet in 2021 een voorjaarsmarathon gaat lopen. De richttijd is ook al bekend en die is niet verassend tussen de 2.09-2.10. Op die manier wil Futselaar sneller zijn dan Bart van Nunen die in Valencia in een snelle 2.10.16 finishte

Futselaar ging in Valencia tot het uiterste en finishte exact in de Olympische limiettijd van 2.11.30. Hij denkt nog sneller te kunnen. Het zal ook moeten omdat hij nu na Nageeye, van Nunen, en Koreman de vierde in de rangvolgorde is. Van Nunen gaat ervan uit dat zijn 2.10.16 voldoende is voor een aanwijsplek. Hij gaat niet meer van start in een voorjaarsmarathon. Futselaar wil dat wel om meer kans te maken op een aanwijsplek. Welke marathon dat dan moet worden is onduidelijk. Veel is ivm met coronamaatregelen onduidelijk en wedstrijden zijn verplaatst naar net najaar. De Olympische marathon in Sapporo is gepland op zondag 8 augustus. Er moet voldoende tijd tussen twee marathons zijn om optimaal te kunnen presteren in Sapporo.

De kwalificatieperiode duurt tot 31 mei 2021. Tot nu toe hebben zich gekwalificeerd Nageeye (2.06.17) van Nunen (2.10.06) , Koreman (2.11.07) en Futselaar (2.11.30). Nederland mag drie atleten afvaardigen. De snelste atleet gaat in elk geval, de andere twee worden door de selectiecommissie aangewezen. Men kijkt dan naar verschillende prestaties maar in de regel worden de drie snelste atleten uiteindelijk aangewezen.

Futselaar schrijft op zijn website. “Uiteraard wil ik er voor zorgen dat de technisch directeur niet om mij heen kan. Om mijn kansen te vergroten ga ik in het voorjaar nog een marathon lopen. Welke marathon het wordt weet ik nog niet. Ik weet wel wat mijn richttijd wordt: tussen de 2.09 en 2.10. Ik voel dat zo’n tijd binnen mijn mogelijkheden ligt. Als het lukt, wordt de situatie weer heel anders, afhankelijk ook van wat mijn concurrenten doen. Een ding is zeker: het is spannend, beslist is er nog niets. Ik heb de limiet gehaald, maar de strijd om de tickets is een ander verhaal.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *