< terug

Garmin® introduceert de vívosmart® 3

Garmin introduceert de vívosmart 3 – een activity tracker1 met een ultraslank ontwerp en een discreet display die alleen geactiveerd wordt als het nodig is. De vívosmart 3 introduceert high-end fitness-tools, zoals een berekening van de maximale zuurstofopname (VO2 max) en de fitnessleeftijd, maar ook wellness-tools zoals een stressmeter.

12 april 2017 (0 reacties)

– de slimme activity tracker met uitgebreide fitnessfuncties – 

Garmin introduceert de vívosmart 3 – een activity tracker1 met een ultraslank ontwerp en een discreet display die alleen geactiveerd wordt als het nodig is. De vívosmart 3 introduceert high-end fitness-tools, zoals een berekening van de maximale zuurstofopname (VO2 max) en de fitnessleeftijd, maar ook wellness-tools zoals een stressmeter.

 

Dankzij Garmin Elevate™ polshartslagtechnologie controleert de vívosmart 3 jouw hartslag 24 uur per dag1 en meet hij jouw dagelijkse activiteiten, bijvoorbeeld het aantal stappen dat je zet, hoeveel trappen je oploopt, de hoeveelheid verbrande calorieën, het aantal minuten intensieve training, jouw slaapritme en nog veel meer. Met Move IQ™ en een nieuwe Strength Training-meter die automatisch het aantal herhalingen, is jow work-out leuker en effectiever dan ooit. Hij geeft bovendien smartphone meldingen weer, zodat gebruikers altijd en overal 'connected' zijn. De vívosmart 3 heeft een accu die tot wel vijf dagen meegaat, en kan tijdens het douchen of zwemmen worden gedragen.

De betekenis achter de statistieken
Consumenten die bewust met hun gezondheid omgaan, willen steeds meer weten over de betekenis achter hun statistieken. Wat zeggen de gegevens nu eigenlijk over mijn echte gezondheid? Dankzij nieuwe fitness- en wellness-tools die bijvoorbeeld de fitnessleeftijd en het stressniveau bepalen, geeft de vívosmart 3 klanten antwoord op dit soort vragen.

De vívosmart 3 introduceert leuke en interessante fitness-tools die klanten meer inzicht geven in hun fysieke prestaties. 

VO2 max waarde
Het is het eerste product in het Garmin vívo-assortiment dat de VO2 max berekent, een meetbare indicator van de conditie die voorheen alleen gemeten werd door de hardloophorloges in het high-end segment van Garmin. De VO2 max-score van gebruikers wordt vervolgens weergegeven op een schaal oplopend van 'slecht' tot 'uitstekend'. De VO2 max wordt ook gebruikt om de conditieleeftijd te berekenen, zodat gebruikers heel eenvoudig hun vooruitgang bij kunnen houden. Hoe lager de conditieleeftijd is ten opzichte van hun daadwerkelijke leeftijd, hoe beter. Door regelmatig te sporten, kunnen gebruikers hun VO2 verhogen en hun conditieleeftijd verlagen. 

Herhalingsteller
Daarnaast is de vívosmart 3 voorzien van een nieuwe Strength Training-meter die bijhoudt hoe vaak iemand een bepaalde oefening doet, zodat gebruikers zich op hun techniek kunnen blijven richten. Strength Training houdt bij hoe vaak een bepaalde oefening of een reeks oefeningen wordt uitgevoerd. Hij houdt zelfs de tussenliggende pauzes bij tijdens trainingen met gewichten of afslankoefeningen. Deze informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar Garmin Connect™ om later de details nog eens goed te kunnen bekijken.

Stressniveau 
Voor mensen die gezonder willen leven is een goede mentale gezondheid net zo belangrijk als de tijd die ze in een sportschool doorbrengen. Daarom beschikt de vívosmart 3 ook over wellness-functies, zoals een stressmonitor die het stressniveau registreert. Als je als gebruiker niet beweegt, houdt de vívosmart 3 de variaties in jouw hartslag automatisch bij en berekent op basis hiervan jouw stressniveau. Dit niveau wordt weergegeven in een diagram op het display van het horloge. Teveel stress? De vívosmart 3 heeft een ademhalingsoefening die gebruikers helpt om weer tot rust te komen en hun stressniveau te verlagen. Op Garmin Connect kunnen gebruikers hun stressniveau over een langere periode bekijken. Zo kunnen je bepaalde patronen herkennen en jouw levensstijl hierop aanpassen, bijvoorbeeld bepaalde, stressvolle situaties vermijden of er op een andere manier mee (leren) omgaan.

Dagelijkse activiteiten
De vívosmart 3 houdt het aantal stappen, de hartslag, het aantal opgeklommen trappen, calorieën, de afgelegde afstand en het aantal uren slaap bij. Ook meet hij de intensiteit van de activiteit aan de hand van doelstellingen die geadviseerd worden door toonaangevende gezondheidsorganisaties. 

En dankzij Garmin Move IQTM hoeven gebruikers zich geen zorgen meer te maken dat ze te vroeg of te laat beginnen met het bijhouden van een bepaalde activiteit. Move IQ herkent bewegingspatronen zoals lopen, hardlopen, fietsen, zwemmen en loopbandtrainingen automatisch, zonder dat de gebruiker hiervoor iets hoeft te doen. Zodra er verbinding is met Garmin Connect, worden de geregistreerde activiteiten weergegeven op een gedetailleerde tijdlijn.

Alle activiteiten inzichtelijk in beeld met Garmin Connect
De vívosmart 3 synchroniseert automatisch met de Garmin Connect mobile app en slaat de hele dag gegevens op, die later heel eenvoudig weer opgevraagd kunnen worden. Met Garmin Connect, een gratis online community, kunnen gebruikers hun trainingen, stressniveau en slaappatroon volgen, online uitdagingen aangaan, proberen hun vrienden te verslaan en virtuele punten verdienen.

 

Ze kunnen ook Garmin Connect Insights ontvangen; slimme wellness-tips die precies aansluiten bij de specifieke gebruiker. Garmin Connect Insights helpt je bovendien om jouw doelstellingen te bereiken, geeft complimenten als je een mijlpaal hebt bereikt en stuurt handige tips van gezondheidsexperts. En om jouw extra te motiveren, laat Insight hen ook zien hoe je presteert ten opzichte van anderen.

Connected functies
Met een handig trilalarm worden gebruikers op de hoogte gehouden van e-mails, sms-berichten, telefonische oproepen, herinneringen, meldingen van apps, sociale-media updates en andere berichten vanaf een compatibele smartphone2. Ook kunnen je met de vívosmart 3 de muziek op jouw smartphone regelen, een bericht sturen naar een zoekgeraakte smartphone en een Garmin VIRB-camera (apart verkrijgbaar) op afstand bedienen. 

Actief in stijl
Dankzij de onopvallende smalle polsband past de vívosmart 3 perfect bij sportieve vrijetijdskleding. Het apparaat heeft een discreet display, die alleen zichtbaar is als hij geactiveerd wordt door een aanraking, inkomende berichten of meldingen. Als hij niet gebruikt wordt, is hij onzichtbaar.

 

Verkrijgbaarheid

De vívosmart 3 is verkrijgbaar in het zwart (small, medium en large) en paars (small/medium) – perfect voor op kantoor, in de sportschool, in het zwembad, de sportschool en alles daar tussenin. 

De vívosmart 3 is nu verkrijgbaar bij Bol, Coolblue, FonQ, Media Markt en Waypoint voor een adviesverkoopprijs van € 149,99.

Bekijk hier alle informatie op de productpagina

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *