< terug

Garmin introduceert nieuwe Forerunner hardloophorloges

21 oktober 2015 (0 reacties)

Train slimmer en haal meer uit jezelf met hartslagmeting op de pols en innovatieve hardloopdynamica

 

Eemnes, woensdag 21 oktober 2015 – Garmin introduceert vandaag nieuwe Forerunner horloges voor hardlopers die het optimale uit zichzelf willen halen. Voor de hardloper die zichzelf wil verbeteren en traint voor de volgende wedstrijd zijn er de Forerunner 230 en de Forerunner 235. Deze laatste is Garmin’s eerste hardloophorloge met eigen Garmin Elevate™ hartslagmeting op de pols. Door de toepassing van deze hartslagtechnologie is geen aparte hartslagmeter om de borst meer nodig. Ook de introductie van de Forerunner 630 brengt veel nieuwe innovaties. Zo geeft het de loper informatie over de looptechniek, het inspanningsniveau en biedt het verschillende nieuwe mogelijkheden op het gebied van fysiologische metingen. 

 

Forerunner 235

Forerunner 230 & 235 

Door het bijhouden van onder andere afstand, tempo, tijd en hartslag1 stellen de Forerunner 230 en 235 hardlopers in staat om zichzelf te verbeteren en te motiveren. De Forerunner 230 kan eenvoudig worden gekoppeld met een hartslagband om zo nog effectiever te trainen. De Forerunner 235 is het eerste hardloophorloge met de Garmin Elevate™ hartslagmeting op de pols, waarbij de hartslag en hartslagzone op een eenvoudig af te lezen grafisch display worden weergegeven. Dankzij het nieuwe, grote, in zonlicht afleesbare display met een kleurrijke grafische interface om hartslaggegevens weer te geven, kunnen hardlopers nu snel en overzichtelijk de nodige data bekijken. Naast de standaard hardloopdata geven beide horloges ook meer informatie over de geschatte VO2 max, racetijdprognose en hersteltijd. Loop je graag met muziek, beheer dan je favoriete hardloopmuziek via je Forerunner 230 of 235 met de smartphone veilig opgeborgen tijdens het lopen.

 

 

Forerunner 230

Forerunner 630 

De nieuwe Garmin Forerunner 630 biedt hardlopers de tweede generatie hardloopdynamica die nog meer ingaan op de technische kant van het hardlopen. Uitgerust met innovatieve technologie biedt de Forerunner 630 met kleuren touchscreen meer hardloopdata en fysiologische gegevens2 dan zijn voorganger, de Forerunner 620. Zo word je als prestatie- en data-gedreven hardloper voorzien van gegevens die je niet alleen helpen de snelheid te verbeteren, maar ook ingaan op de looptechniek, de fysieke capaciteiten voor, tijdens en na het trainen en de energieverdeling. De Forerunner 630 helpt hardlopers zich meer van hun lichaam bewust te zijn tijdens trainingen, waardoor blessures kunnen worden voorkomen en prestaties verbeteren. Naast nieuwe hardloopdynamica als staplengte, grondcontacttijd balans en verticale ratio worden nu ook fysiologische gegevens als de persoonlijke lactaatdrempel, stress score en prestatieconditie met de Forerunner 630 gemeten.

 

Forerunner 630

Hardloopdata

Gekoppeld met een ANT+ compatibele hartslagband (Forerunner 230/630) of hartslagmeting op de pols (Forerunner 235) zijn reguliere fitnessgegevens zoals hartslag, hartslagzone, VO2 max, racetijd prognose en advies over de hersteltijd nu binnen handbereik. De Forerunner 630 biedt naast de tweede generatie hardloopdynamica en de nieuwe fysiologische gegevens bovendien de mogelijkheid om het horloge te koppelen met de HRM-Run waarmee ook de cadans, verticale beweging en grondcontacttijd worden geanalyseerd.
 

Connected functies

Ontvang smartphone meldingen3 op je Forerunner en blijf gemotiveerd tijdens het trainen dankzij audio-meldingen die je op de hoogte houden van rondetijden, snelheid en hartslag (in combinatie met je smartphone). Upload je gegevens automatisch naar Garmin Connect™ en laat je realtime volgen met LiveTrack. Ook naast de trainingen en wedstrijden blijf je gemotiveerd om te bewegen dankzij de ingebouwde activity tracker4 die je dagelijkse stappen, afstand en verbrande calorieën bijhoudt. Maak van de Forerunner jouw eigen trainingspartner door deze te personaliseren met extra apps, widgets, wijzerplaten en gegevensvelden via Connect IQ™.

 

Duurzaam gebruik

De drie nieuwe Forerunner horloges zijn waterbestendig tot 50 meter5 en hebben een grote batterijcapaciteit.

Forerunner 230: 16 uur in trainingsmodus, 5 weken in horlogemodus met activity tracker en smartphone meldingen

Forerunner 235: 11 uur in trainingsmodus, 9 dagen in horlogemodus met activity tracker en smartphone meldingen

Forerunner 630: 16 uur in trainingsmodus, 4 weken in horlogemodus met activity tracker en smartphone meldingen

Garmin Connect Mobile 3.0

Voor een optimale hardloopervaring bieden de nieuwe Forerunner hardloophorloges directe aansluiting bij het vernieuwde Garmin Connect Mobile 3.0 platform voor overzichtelijke weergaven van prestaties en metingen. Het platform biedt elk type hardloper de mogelijkheid precies die features te selecteren die voor hem of haar belangrijk zijn. Om fitter te worden, prestaties te verbeteren of voor een optimale hardloopbeleving. Ook biedt Garmin Connect Mobile 3.0 hardlopers de mogelijkheid zich met elkaar te verbinden voor extra motivatie en een sociale digitale beleving. Dankzij de update van Garmin Connect Mobile heeft de app nu een modern en kleurrijk ontwerp met een nieuwe grafische interface die door de gebruiker zelf kan worden ingesteld op basis van persoonlijke voorkeuren. Dankzij de nieuwe en gemakkelijke navigatie binnen het programma kun je snapshots, een kalender, ranglijsten of een nieuwsbericht toevoegen voor een optimale gebruikerservaring en meer beleving. Of je nu aan het trainen bent voor de 5 of 10 kilometer, de marathon of simpelweg meer wilt bewegen door het aantal stappen per dag te verhogen, Garmin Connect Mobile laat je de meest belangrijke en relevante data zien om je persoonlijke doelen te behalen.

 

 

Garmin Connect Mobile 3.0

Verkrijgbaarheid 

De Forerunner 230 is verkrijgbaar in zwart/wit, paars/wit en geel/zwart met een adviesverkoopprijs van €249,- (in bundel met premium hartslagband €299,-).

De Forerunner 235 is verkrijgbaar in zwart/grijs, zwart/marsala rood en ijsblauw/zwart met een adviesverkoopprijs van €349,-.

De Forerunner 630 is verkrijgbaar in zwart/wit en nachtblauw met een adviesverkoopprijs van €399,- (in bundel met HRM-Run €449,-).

De nieuwe Forerunners zijn vanaf begin november 2015 leverbaar.

De update van Garmin Connect Mobile is gratis te downloaden en geschikt voor iOS en Android.

 

 

 

 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *