< terug

Garmin introduceert vívoactive HR

Garmin introduceert vívoactive HR, een GPS-smartwatch met Garmin Elevate™ polshartslagtechnologie. De vívoactive HR houdt alle actieve momenten gedurende de dag bij. Van het aantal stappen en gelopen trappen, tot de intensiteitsminuten en je slaapritme. Hij is voorzien van ingebouwde sport-apps voor wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, golfen, peddelsporten (zoals suppen en roeien), skiën en snowboarden.

10 mei 2016 (0 reacties)

De GPS-smartwatch met ingebouwde sport-apps 

 

 

 

Garmin introduceert vívoactive HR, een GPS-smartwatch met Garmin Elevate™ polshartslagtechnologie. De vívoactive HR houdt alle actieve momenten gedurende de dag bij. Van het aantal stappen en gelopen trappen, tot de intensiteitsminuten en je slaapritme. Hij is voorzien van ingebouwde sport-apps voor wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen, golfen, peddelsporten (zoals suppen en roeien), skiën en snowboarden. Deze sportieve smartwatch is uitgerust met hartslagmeting op de pols, die 24/7 je hartslag meet om zowel het aantal verbrande calorieën als de intensiteitsminuten te kunnen bepalen. Je kunt de vívoactive HR personaliseren door het downloaden van gratis apps, widgets, wijzerplaten en datavelden in de Connect IQ Store.

 

 

 

"De vívoactive HR bouwt voort op de veelzijdigheid en multi-functionaliteit van zijn voorganger door het toevoegen van Garmin Elevate™ polshartslagmeting en een barometrische hoogtemeter. Hierdoor ontvang je als gebruiker nog meer gegevens, die van belang zijn tijdens het sporten en om je dagelijkse activiteiten goed bij te houden”, zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland BV. "Alle inspanningen worden gemeten. Van het nemen van de trap op kantoor tot een hardloopsessie of een fietsrit.”

 

Meet al je dagelijkse activiteiten 

Dankzij de Elevate polshartslagtechnologie1 wordt 24/7 de hartslag gemeten en is het dragen van een borstband niet nodig. Met behulp van de hartslaggegevens bepaalt vívoactive HR de intensiteit van de activiteiten en stelt gebruikers in staat om hun vooruitgang te monitoren in vergelijking met bewegingsdoelen aanbevolen door o.a. de Wereldgezondheidsorganisatie.

 

De vívoactive HR is een GPS-smartwatch uitgerust met een in zonlicht afleesbaar touchscreen (Garmin Chroma Display™). Als gebruiker kun je altijd je activiteiten bijhouden, waar je ook bent. De ingebouwde sport-apps bieden je diverse mogelijkheden om sportief en actief bezig te zijn:

Hardlopen – Met de ingebouwde versnellingsmeter en GPS kunnen gebruikers dit horloge zowel binnen als buiten gebruiken. Naast de reguliere functies zoals afstand, tijd en tempo zijn er additionele functionaliteiten zoals Auto Lap®, Auto Pause® en meldingen (d.m.v. trillingen) voor hartslag, tempo, interval en meer. Na afloop van je hardloopsessie kun je statistieken zoals totale afstand, verbrande calorieën, gemiddeld tempo en totale tijd bekijken.
Fietsen – de fiets-app meet tijd, afstand, snelheid en verbrande calorieën. Hij is compatibel met zowel snelheid- en cadanssensoren als met de Varia® verlichting en radar (sensoren en radar zijn apart verkrijgbaar).
Zwembadtraining – in aanvulling op de totale en intervaltijd, afstand, tempo, aantal slagen en slagtype biedt de zwem-app tevens functies zoals de mogelijkheid om de registratie van gegevens te pauzeren tijdens rustmomenten (inclusief timers). Daarnaast wordt ook de SWOLF gemeten, een belangrijke meeteenheid om de doeltreffendheid van het zwemmen weer te geven.
Golf – vívoactive HR is voorgeladen met 40.000 wereldwijde golfbanen. Gebruikers ontvangen een vereenvoudigde weergave van de green op het display. Daarnaast kun je je score bijhouden en zien of je onder of boven par bent. De PinPointer functie geeft de juiste slagrichting aan wanneer je de green niet kunt zien. En met één druk op de knop worden alle slagafstanden gemeten.
Paddle-boarden en roeien – met de geïntegreerde paddle-boarding app kun je, zowel op het water als in de sportzaal, gegevens zoals tempo, tijd, afstand en slagsnelheid meten en bekijken.
Skiën en snowboarden – de app meet jouw 3D-snelheid door het berekenen van de snelheid en afstand op een helling ten opzichte van de lengte- en breedtegraad. De vívoactive HR heeft bovendien de mogelijkheid om AutoPause in te schakelen, waardoor de timer automatisch stopt wanneer je bijvoorbeeld de skilift neemt.

 

De vívoactive HR is uitgerust met Garmin Move IQ™. Door deze nieuwe functie herkent de sportieve smartwatch automatisch activiteiten als wandelen, hardlopen, fietsen, zwemmen en crosstraining, zonder dat het voor de gebruiker nodig is om een nieuwe activiteit te starten. Eenmaal gesynchroniseerd met Garmin Connect™ kun je alle activiteiten van de dag bekijken op een overzichtelijke tijdslijn.

 

Blijf verbonden

Met acht dagen batterijlevensduur2 in horloge/activity tracking modus (met 24/7 hartslagmeting, geen GPS) of tot 13 uur met GPS houdt de vívoactive HR jouw actieve levensstijl in de gaten en blijf je verbonden.

 

De vívoactive HR ontvangt meldingen vanaf een compatibele smartphone3 zoals inkomende gesprekken, tekstberichten, WhatsApp, e-mails, agenda-afspraken en social media. Daarnaast zijn er functies waardoor je als gebruiker weersinformatie ontvangt, muziek op je smartphone of een Garmin VIRB actiecamera kunt bedienen, je smartphone terug kunt vinden, en je familie en vrienden met LiveTrack je ook nog eens realtime kunnen volgen tijdens je actieve bezigheden.

 

Je kunt je vívoactive HR personaliseren met behulp van het Connect IQ platform voor eindeloze aanpassingsmogelijkheden. Connect IQ in de Garmin Connect Mobile app biedt niet alleen gratis apps en widgets, maar ook diverse wijzerplaten en datavelden, zodat je de vívoactive HR helemaal naar eigen smaak en individuele behoefte kunt vormgeven.

 

Gedurende de dag synchroniseert de vívoactive HR automatisch met gekoppelde mobiele apparaten via de Garmin Connect Mobile app, zodat je een volledig beeld van je dagelijkse activiteiten krijgt. In Garmin Connect, de gratis online Garmin fitnesscommunity, kun je trainingen plannen, slaappatronen inzien, deelnemen aan online uitdagingen en virtuele badges verdienen. Daarnaast word je gestimuleerd om iedere dag beter te presteren. Je ontvangt bijvoorbeeld een waarschuwing om te bewegen wanneer je te lang stilzit of als het erop lijkt dat je het gestelde stappendoel niet gaat halen. Natuurlijk ontvang je een beloning wanneer je je doelen hebt behaald. Bovendien krijg je gezondheidstips van experts, die als virtuele coach fungeren.

 

De vívoactive HR is nu verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €269,99 (reguliere of een XL-polsband). Losse polsbanden zijn verkrijgbaar in zwart, wit, geel en rood voor een adviesverkoopprijs van €29,99 per stuk.

 

Voor meer informatie over vívoactive HR en de andere wearables van Garmin, bezoek www.garmin.com/vivo 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *