< terug

Gea Siekmans en Mieke Kuilder ambassadrices van de marathonsport (video)

22 oktober 2018 (0 reacties)

Eigen foto Gea Siekmans

Ze werken beide in de zorg en zijn fanatieke hardloopsters. Een hele energieke combinatie zo blijkt, De marathonloopsters Gea Siekmans (Enschede) en Mieke Kuilder (Emmen) finishten als de nummers twee en drie van het NK marathon dames 55 jaar in Amsterdam. Gepassioneerd zijn ze beide en laten vol overtuiging zien dat marathons lopen en presteren helemaal niet gebonden is aan leeftijd. Twee interviews met ambassadrices van de marathonsport. De marathon is als het leven zelf.

Mieke Kuilder is verpleegkundige specialist oncologie in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De gepassioneerde hardloopster liep al dertig marathons en werd afgelopen zondag derde bij het NK dames 55 jaar in Amsterdam. De hardlooptrainster van de Sperwers in Emmen realiseerde een prima tijd van 3.25.07. Het was heel spannend omdat ik een tijdlang geen marathons meer heb gelopen aldus Kuilder aan hardloopnieuws.nl. Ze begeleidt ook een groepje hardlopers met kanker. Voor die mensen heb ik zoveel bewondering. Het trainingsgroepje heeft de karaktervolle naam: opgeven is geen optie . Zij geven mij zoveel energie. Dat neem ik mee in de marathon. De pijn die ik voel stelt dan als ik aan hen denk niets voor. Kom op denk ik dan opgeven is geen optie.

Gea Siekmans (55) is een nuchtere Twentse hardloopster. Ze werd tweede bij het NK marathon in Amsterdam. Met de inschatting van 3.24 zat het wel goed, ze finishte namelijk in 3.25 in het Olympische stadion. De ervaren marathonloopster was net 55 geworden. Dan moet je erbij zij bij het NK aldus de goedlachse Siekmans. Dagje ziek geweest maar het ging vandaag geweldig. Tot 25 rustig en dan gaan. Siekmans is in het dagelijks leven teamhoofd bij Medisch Spectrum Twente en is al leven lang atlete. Zij is een van die vele dames die prima presteerden in de Amsterdam marathon

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *