< terug

Geen Bislett Games, maar wel Impossible Games op 11 juni in Oslo

23 april 2020 (0 reacties)

De organisatie van de Bislett Games in Oslo wil het televisiepubliek toch vermaken met een atletiekshow. De Diamond League-meeting op 11 juni gaat niet door, maar er is wel een alternatief programma in de maak met individuele wedstrijden en soms duo’s. Wedstrijdorganisator Steinar Hoen lijkt veel medewerking te krijgen voor het bijzondere concept van de ‘Impossible Games’. De Diamond League-meetings in Eugene (7 juni) en Parijs (13 juni) zijn uitgesteld.

Er zal geen publiek in het Bislett-stadion zijn als Karsten Warholm solo een aanval doet op het wereldrecord 300 meter horden. Nu is de beste tijd 34.48 sec. van Chris Rawlinson. Welke afstand Henrik, Filip en Jakob Ingebrigtsen gaan lopen is nog niet bekend. De Noorse Karoline Bjerkeli Grovdal loopt in haar eentje 3000 meter. Haar beste tijd is 8.37.58 min. Zij wil een aanval doen op het nationale record van de legendarische Grete Waitz (8.31.75), dat dateert van 17 juli 1979. Er zullen technische hulpmiddelen zijn, zoals een lichtje aan de binnenkant van de baan. 

Uit Zweden komen discustopper Daniel Stahl en wereldrecordhouder polshoog Armand Duplantis naar Oslo. Op deze technische onderdelen zijn er wel concurrenten, maar er zijn ook zeer strenge corona-maatregelen. Op enkele loopnummers blijven banen leeg tussen duo’s als bijv. de Noorse atletes Isabelle Pedersen en Amalie Iuel uitkomen op de incourante 200 meter horden. Dat geldt ook voor de 600 meter als Hedda Hynne (No.) strijdt tegen Lovisa Lindh (Zwe.). Veel programma-onderdelen van de Impossible Games moeten nog verder uitgewerkt worden. Het is ook de vraag of eventuele records officieel erkend worden, maar de atleten die hun deelname hebben toegezegd, zijn zeer positief over de alternatieve wedstrijd. Ze krijgen overigens geen startgeld. De zoektocht van de organisatie van de Bislett Games naar een alternatieve wedstrijd kan mogelijk een voorbeeld zijn voor andere meetings tijdens de coronacrisis.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *