< terug

Geen Farah maar Kipsang in Zevenheuvelenloop

– Voormalig wereldrecordhouder op de marathon Wilson Kipsang vervangt de geblesseerde Mo Farah bij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop. Farah heeft last van een kuitblessure en kan daardoor niet aan de start komen van de Nijmeegse herfstklassieker. Naast Kipsang is het deelnemersveld uitgebreid met de Nieuw-Zeelandse tweeling Jake en Zane Robertson en oud Zevenheuvelenloop-winnaar Ayele Abshero.

2 november 2016 (0 reacties)

Kipsang vervangt geblesseerde Farah bij Scholten Awater Zevenheuvelenloop

Nijmegen – Voormalig wereldrecordhouder op de marathon Wilson Kipsang vervangt de geblesseerde Mo Farah bij de Scholten Awater Zevenheuvelenloop. Farah heeft last van een kuitblessure en kan daardoor niet aan de start komen van de Nijmeegse herfstklassieker. Naast Kipsang is het deelnemersveld uitgebreid met de Nieuw-Zeelandse tweeling Jake en Zane Robertson en oud Zevenheuvelenloop-winnaar Ayele Abshero.
 

Kipsang

Met Wilson Kipsang komt een andere wereldtopper naar Nijmegen. De Keniaan is de enige die drie keer onder de 2.04.00 uur op de marathon wist te lopen. Eind september zette hij bovendien met 2.03.13 uur zijn persoonlijk record en de vierde snelste tijd allertijden neer tijdens de marathon van Berlijn. In 2013 liep hij in dezelfde stad een wereldrecord. Ook op de kortere afstanden is de 34-jarige atleet snel. Zijn beste tijd van 41.35 min blijft niet ver achter bij het in Nijmegen gelopen wereldrecord van Leonard Komon (41.13 min).
 

Tweeling

Net als Wilson Kipsang komen ook de broers Jake en Zane Robertson voor het eerst aan de start van de Scholten Awater Zevenheuvelenloop. De Nieuw-Zeelandse tweeling verhuisde in 2007 naar Kenia om zich daar volledig te richten op hun hardloopcarrière. Vooral Zane groeide uit tot een atleet van wereldniveau. Als een van de weinige niet-Afrikanen kan hij de strijd aan met de wereldtop. Begin oktober zette hij solo een tijd van 27.28 min neer op de 10 kilometer. Daarnaast is hij een van de vier niet-Afrikanen die de halve marathon binnen het uur liep. Samen met titelverdediger Joshua Cheptegei gaan de Robertsons de strijd aan met Wilson Kipsang en Ayele Abshero.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *