< terug

Geen Nederlandse deelname WK halve marathon

13 oktober 2020 (0 reacties)

Zowel Sifan Hassan als Susan Krumins hebben een streep gezet door hun plannen voor deelname aan het WK halve marathon in Polen dat op 17 oktober plaatsvindt.

Sifan Hassan vervroegt seizoenseinde

Atlete Sifan Hassan heeft na een kort maar vermoeiend seizoen besloten af te zien van deelname aan het WK halve marathon in Polen. Na het verbreken van het Europese Record op de 10.000 meter afgelopen weekend in Hengelo, heeft Sifan samen met coach Tim Rowberry besloten het seizoen vervroegd af te breken. Na een korte vakantie zal de training voor het Olympische seizoen weer worden opgepakt.

Sifan: “Het is een zwaar jaar geweest, waarin de onzekerheid van wat er wel of niet door kon gaan iedere dag onderdeel was van de training. Je iedere dag opladen om het beste uit jezelf te halen, als je niet weet of je dat ook kan laten zien, kost veel energie. Het seizoen was kort, maar de aanloop was lang. Ik heb daarom besloten om mezelf rust te gunnen en me te focussen op volgend jaar. Zodat ik zowel fysiek als mentaal in topvorm op de Olympische Spelen kan verschijnen. Ik ben trots op mijn prestaties van dit seizoen, het werelduurrecord en het Europese record van dit weekend. Die prestaties geven mij het vertrouwen dat ik ook in onzekere tijden, die topvorm kan behalen. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen naar volgend jaar.” Waar Hassan haar trainingen weer zal oppakken is onzeker.Ze zal eerst een nieuw visum voor de VS moeten aanvragen indien ze weer in Portland wil trainen.In haar thuisland Ethiopie was het lange tijd onrustig en kwam ze amper aan trainen toe .

Susan Krumins neemt geen risico

Bij Susan Krumins speelde deze week een blessure op waardoor de belasting van een halve marathon op topniveau een te groot risico oplevert. Een laatste trainingstest leverde niet het gewenste resultaat.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *