< terug

Geen Sylvestercross 2021

20 november 2021 (0 reacties)

Sylvestercross gaat door als Virtual Sylvestercross 2021

 

De enorme toename van de Coronabesmettingen en de verscherping van de Coronamaatregelen per 13 november j.l hebben het bestuur van de Stichting Sylvestercross Soest genoodzaakt het besluit om dit jaar een compleet evenement te organiseren te heroverwegen. De vooruitzichten zijn er niet beter op geworden. De conclusie is, dat er onder de huidige condities geen complete Sylvester by Night op 30 december en a.s.r. Sylvestercross op 31 december – waar jong en oud, recreant en topatleet aan mee kunnen doen, aangemoedigd door een groot publiek – zijn te organiseren. Daarnaast acht het bestuur het onverantwoord grote groepen deelnemers en vrijwilligers bij elkaar te brengen in de huidige situatie van de pandemie.

Ondanks de vergaande voorbereidingen van onze reeds eerder uitgestelde 40e editie hebben wij moeten besluiten ook dit jaar afzien van de fysieke cross. Wij hopen in 2022 alsnog onze -feestelijke- 40e editie te organiseren en nodigen eenieder op voorhand uit hier weer aan deel te nemen als loper, vrijwilliger, sponsor of als toeschouwer!

Echter wij gaan, evenals vorig jaar, een Virtuele Sylvestercross organiseren voor al onze (oud) deelnemers, die volledig voldoet aan de Coronamaartregelen. Want bewegen is en blijft belangrijk, juist ook in deze tijd met al zijn beperkingen en houden we onze traditie in ere! Een tweede, niet minder belangrijke reden was, dat wij het aan onze cross verbonden goede doel niet in de kou willen laten staan: de Bas van de Goor Foundation, sportief met diabetes.
Tevens organiseren we in samenwerking met het Bentinck Fonds een speciale ‘Virtual G-cross’ voor mensen met een beperking. Deze deelnemers lopen (al dan niet met begeleiding) 1 km op een eigen parcours.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Na inschrijving via de link op de website www.sylvestercross.nl ontvangt de deelnemer een app. Door deze te downloaden op de mobiele telefoon kan in de periode van 28 t/m 31 december een afstand van 2, 5 of 10 km worden (hard)gelopen of gewandeld. De deelnemer bepaalt zelf zijn eigen locatie en parcours. Geheel volgens de corona-regels! De app registreert de gelopen afstand en tijd, op basis waarvan wij een klassement kunnen samenstellen, dat op de website van de Sylvestercross wordt gepubliceerd.

Wedstrijd

Daarnaast worden alle deelnemers opgeroepen om mee te doen aan een wedstrijd om leuke foto’s van de eigen loop in te sturen. Uit de ingezonden foto’s kiezen wij de 3 meest originele per afstand. Als prijs zijn per afstand 3 gratis startbewijzen voor de Sylvestercross / Sylvester by Night 2022 beschikbaar.

Kosten

De kosten van inschrijving bedragen, voor alle afstanden € 5,00 per persoon (bij inschrijving t/m 27 december 12.00 uur , daarna € 6,00). Daarnaast kan je een donatie doen aan de Bas van de Goor Foundation. Bovendien krijg iedere deelnemer begin januari 2022  een origineel aandenken aan deze Virtual Sylvestercross thuisgestuurd!Inschrijvers die reeds hadden ingeschreven voor de Sylvester by Night Run of Sylvestercross voor dit jaar ontvangen een speciale kortingscode waarmee zij voor € 3,00 kunnen inschrijven! (De oorspronkelijke inschrijvingen van hen worden doorgeschoven naar 2022)

Dankzij een bedrage van het Bentinck Fonds Soest is deelname aan de G-cross voor mensen met een beperking gratis. Let hier wel op, vol -vol.

Schrijf in via www.sylvestercross.nl voor de a.s.r. Vitality Virtual Sylvestercross 2021 of de Bentinckfonds Virtual G-Cross 2021 en steun ook de Bas van de Goor Foundation!

Wij roepen iedereen nadrukkelijk op de Coronamaatregelen in acht te nemen, drukke punten te mijden en de onderlinge afstand te bewaren!

(Persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *