< terug

Geen Valencia marathon voor Jip Vastenburg

25 november 2019 (0 reacties)

Onlangs beantwoordde ze nog vragen over haar voorbereiding op de marathon van Valencia .Vandaag komt het bericht dat Jip Vastenburg niet van start zal gaan in de Valencia marathon. Een blessure zorgde voor teveel oponthoud in de voorbereiding zo blijkt uit het bericht op haar eigen website.

Komende zondag staat de Valencia Marathon op het programma. De marathon waar ik de afgelopen maanden naartoe heb gewerkt. En ook de marathon die ik niet ga lopen. Een klein scheurtje in mijn scheenbeenspier heeft roet in het eten gegooid. Die is al hersteld en ik heb ook alweer langere duurlopen kunnen doen, maar het heeft mijn voorbereiding de afgelopen twee weken wel in de war geschopt. Dat was een essentiële periode in de voorbereiding. Een marathon is geen afstand die je er zomaar even bij doet en dus hebben mijn trainer Steve en ik besloten om niet te starten.

Ja, dat niet starten is jammer en toch kijk ik met heel veel plezier terug op de manier waarop we de afgelopen maanden hebben gewerkt én kijk ik met veel plezier vooruit. De keus om naar Manchester te gaan is er één geweest die is gericht op de lange termijn. Steve heeft tijd nodig om het tijd te keren en we beginnen meer en meer veranderingen te zien. In hoe het gevoel is en hoeveel vertrouwen ik in mijzelf heb. Bij deze marathon wilden we kijken wat wel werkt en wat niet. Dan zou ik ook in ieder geval die eerste marathon gehad hebben, maar nu kon het gewoon echt niet.

Mijn doel voor de Valencia Marathon was puur gericht op uitlopen. We zouden weggaan op een tijd van 1.16 uur op de halve marathon. Was ik dan bijvoorbeeld sneller gefinisht, dan was ik niet onder de 2.30 uur gekomen en dus lag er ook geen focus op de olympische limiet. In de volgende marathon zouden we dan wat meer het risico nemen  met het oog op die limiet voor Tokio.

Ik heb geleerd uit het verleden en dat is nu ook iets wat begint mee te tellen. Bijvoorbeeld in de keus om niet te starten in Valencia. Maar zoals jullie al lazen, zou ik sowieso nog weer een marathon gaan lopen en dat wil ik ook gaan doen, in het komende voorjaar.

Lees hier verderReacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *