< terug

Geen voorjaarseditie Zevenheuvelenloop, focus op zomerse Marikentrail en Marikenloop

5 maart 2021 (0 reacties)
Nijmegen – De 37e Zevenheuvelenloop wordt niet ingehaald dit voorjaar. De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop heeft minimaal acht weken nodig om een evenement neer te zetten vanaf het indienen van de vergunningaanvraag, maar op dit moment is het nog steeds niet mogelijk een evenementenvergunning aan te vragen. Een Zevenheuvelenloop in het voorjaar is daarom niet meer haalbaar. De Stichting Zevenheuvelenloop richt zich nu op het organiseren van de Marikentrail en Marikenloop in juni of juli.

Voorjaarseditie Zevenheuvelenloop niet meer haalbaar
In november 2020 is besloten om pas een datum vast te stellen voor de 37e NN Zevenheuvelenloop op het moment dat een evenementenvergunning mag worden aangevraagd. Met deze flexibele datum en een voorbereidingstijd van acht weken werd de kans op een NN Zevenheuvelenloop in het voorjaar reëel geacht. Inmiddels blijkt dat er nog steeds geen vergunningaanvraag kan worden ingediend en is een NN Zevenheuvelenloop in het voorjaar niet meer te realiseren.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “We hoopten lange tijd dat we een voorjaarseditie van de Zevenheuvelenloop konden houden. We zien ernaar uit om weer een evenement neer te zetten voor onze lopers, maar helaas maken het huidige aantal besmettingen en de ziekenhuisbezetting het onmogelijk om een evenement te organiseren en daarom is dit ook nog niet toegestaan. We blijven mensen wel op diverse manieren motiveren om te blijven hardlopen, want het belang van beweging en gezondheid moet zeker nu op de voorgrond blijven staan.”

De 37e editie van de Zevenheuvelenloop staat gepland op zaterdag 20 en zondag 21 november. 

Marikentrail en Marikenloop in juni of juli
De Stichting Zevenheuvelenloop richt zich nu op de Marikentrail en Marikenloop. De datum wordt pas vastgesteld als er een vergunningaanvraag kan worden ingediend. De organisatie richt zich hierbij op juni of juli.

Alexander Vandevelde: “We hebben al een draaiboek klaarliggen voor een veilige en verantwoorde NN Zevenheuvelenloop. Dit draaiboek kunnen we ook gebruiken voor de Marikentrail en Marikenloop. We willen heel graag, maar zijn daarbij wel afhankelijk van wat mogelijk is. Het afgelopen jaar hebben we het belang van beweging, gezondheid en het stellen van sportieve doelen wederom ingezien, dus we hopen dat we lopers snel weer een doel kunnen bieden waar ze naartoe kunnen werken. Binnenkort komen we met een vernieuwend concept waarmee we mensen helpen om te blijven hardlopen.”

Opening inschrijving
De Stichting Zevenheuvelenloop houdt de lopers de komende periode op de hoogte van ontwikkelingen binnen de organisatie. Als de datum voor de Marikentrail en Marikenloop is vastgesteld, dan worden lopers daarvan op de hoogte gebracht. Ook over de opening van de inschrijving voor de 37e Zevenheuvelenloop worden lopers op de hoogte gehouden.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *