< terug

Geld terug na staken Dam tot Damloop alleminst zeker

15 oktober 2019 (0 reacties)

Het is vooralsnog onduidelijk of de deelnemers in de laatste twee startgroepen van de Dam tot Damloop het inschrijfgeld terugkrijgen. Op de website van organisatie lezen we onderstaande mededeling

“Tijdens de Dam tot Damloop van 2019 moest de organisatie, in samenspraak met de medische- en overige veiligheidspartners, helaas besluiten om de laatste twee startgroepen niet te laten starten. Dit om het risico te voorkomen dat er een capaciteitsgebrek zou kunnen ontstaan in de medische hulpverlening aan de deelnemers.

Door deze ‘safety first’ beslissing konden meer dan 4.000 van de 46.000 deelnemers helaas niet starten. Een moeilijk besluit en op de eerste plaats bijzonder vervelend voor de betreffende hardlopers. In de week na het evenement, op woensdag 25 september jongstleden, hebben wij alle betreffende deelnemers persoonlijk per mail een eerste bericht gestuurd.

Sommige lopers die niet konden starten verwachten nu dat ze hun geld terug krijgen, maar zo gemakkelijk ligt dat niet. Alle kosten van het evenement zijn immers vooraf al gemaakt. En ook voor een grote sportvereniging gaat het hier om hele grote bedragen. Zoals gebruikelijk bij dit soort sportevenementen staat in de algemene voorwaarden dat deelnemers in situaties als deze geen aanspraak kunnen maken op restitutie. Deelnemers worden bij inschrijving gevraagd met die voorwaarden akkoord te gaan. In die voorwaarden staat onder meer het volgende: “Er zal in beginsel geen restitutie van inschrijfgelden en/of andere betalingen aan deelnemer plaatsvinden”. Geld terug is dan ook geen realistische verwachting.

Dit neemt niet weg dat wij ons sinds de editie van 2019 wel degelijk serieus beraden op de situatie. We kijken met andere woorden of we mogelijk toch iets kunnen doen voor de mensen die niet konden starten. Want we begrijpen als geen ander dat veel mensen teleurgesteld zijn: iedereen had zich er natuurlijk op verheugd om mee te doen!

Het is geen eenvoudige zaak. Zolang wij – bijvoorbeeld – geen uitsluitsel hebben over de verzekering kunnen wij geen besluit nemen. En die duidelijkheid zou best nog enkele maanden op zich kunnen laten wachten. Zodra wij hierover meer bekend kunnen maken, zullen wij de deelnemers vanzelfsprekend zo snel mogelijk informeren.

Tot die tijd vragen wij om geduld en begrip in deze.”

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *