< terug

Geld terug voor ingeschreven Zevenheuvelenlopers

28 oktober 2020 (0 reacties)

Nijmegen – Alle lopers die zich hadden ingeschreven voor de Zevenheuvelennacht en Zevenheuvelenloop op 14 en 15 november krijgen het volledige inschrijfgeld terug. De organiserende Stichting Zevenheuvelenloop vroeg naar aanleiding van de afgelasting van de 37e Zevenheuvelenloop aan ingeschreven lopers om mee te denken over de nabije toekomst van het evenement. De lopers gaven de voorkeur aan om in het voorjaar van 2021 alsnog deel te nemen aan de Zevenheuvelenloop.

Geld terug voor ingeschreven lopers

24% gaf in de enquête aan het inschrijfgeld terug te willen. Omdat het maken van kosten zo lang mogelijk is uitgesteld, kan de organisatie het volledig betaalde bedrag retourneren. Naast het inschrijfgeld, krijgen de lopers ook het bedrag voor eventuele extra’s als T-shirts, medailles en treinkaartjes terug.

Zevenheuvelenloper wil herfstklassieker in voorjaar 2021

Bij de enquête konden deelnemers een keuze maken tussen een gratis virtual run, het betaalde inschrijfgeld terugkrijgen of een editie in het voorjaar van 2021. Ook de combinaties van voorgaande opties en een open antwoordmogelijkheid waren opgenomen als antwoordcategorieën. Bijna de helft van de ingeschreven lopers reageerde op de korte vragenlijst. Het grootste deel gaf een voorkeur aan voor een Zevenheuvelenloop in het voorjaar van 2021. Ruim twee derde (68,4%) doet graag mee aan een voorjaarseditie van de herfstklassieker. Bijna een kwart gaf aan het reeds betaalde inschrijfgeld terug te willen (15,5% wil het geld terug en 8,6% wil het geld terug en een gratis virtuele run). Voor een virtuele editie is met 14% (8,6% wil het geld terug en een gratis virtuele run en 5,0% wil alleen een virtuele run) beduidend minder animo dan voor een loop in het voorjaar.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “De uitslag van de enquête sterkt ons gevoel om te onderzoeken wat de mogelijkheden voor een Zevenheuvelenloop in het voorjaar zijn. Ik moedig iedereen aan om in de tussentijd vooral te blijven hardlopen.”

(Persbericht)

Onderzoek Radboudumc

Bewegingswetenschapper Maria Hopman aan het Radboudumc in Nijmegen doet jaarlijks een studie onder deelnemers aan de Zevenheuvelenloop. In het weekend van 14 en 15 november wilde ze een onderzoek doen met als thema corona. “We willen weten of lopers na de loop klachten hebben ontwikkeld, hoeveel er positief op corona zijn getest en hoeveel mensen ook daadwerkelijk ziek zijn geworden”, zei Hopman eerder tegen Omroep Gelderland.

Ze laat weten bij het doorgaan van een editie in het voorjaar de studie alsnog te willen doen. Hopman verspreidt dan vragenlijsten onder de lopers die corona hebben gehad. Ook wil ze onder een aantal van hen metingen doen.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *