< terug

Geluidset creeërt stadionsfeer bij DL in Monaco

14 augustus 2020 (0 reacties)

World Athletics introduceert vanavond een op maat gemaakt systeem voor het creëren van sfeer tijdens de Monaco Diamond League-wedstrijd.Het is de bedoeling dat de echte stadionsfeer wordt nagebootst. Er mag in Monaco vanwege de coronamaatregelen maar beperkt publiek aanwezig zijn.

De Herculis-atletiekwedstrijd in Monaco wordt gewoonlijk door circa 16.000 atletiekfans bezocht maar dit is dit jaar teruggebracht tot een maximum van 5000.

Het evenemententeam van World Athletics werkt samen met de Australische ontwerpers van de aFX Global en hun unieke audio-effectengine. Er is gewerkt aan een ​​geïntegreerde hardware- en software-oplossing die op maat is gemaakt voor atletiek. De software kan typische publieksgeluiden creëren die te horen zijn tijdens atletiekwedstrijden en op het juiste moment worden ingezet.Een deskundige geluidsmanager zal het systeem gebruiken om in realtime aangepaste toeschouwersgeluiden te genereren.

geluidset

aFX Global’s audio-effecten-engine

Een uitgebreide database met geluiden van verschillende Wereldkampioenschappen Atletiek en Diamond League-wedstrijden vormt de ruggengraat van het systeem en voedt de al bestaande reactie van het publiek, waardoor nieuwe geluiden worden gecreëerd in plaats van oude audiosamples te herhalen. “Het creëren van podia voor onze atleten is een van onze kerntaken”, zei Florian Weber, presentatiemanager van World Athletics. “Gezien de omstandigheden moeten we creatief en innovatief zijn om nieuwe manieren vinden.

“Ghost-evenementen hoeven niet stil te zijn. Ons Atmosphere Project zal een omgeving creëren die atleten gewend zijn, hen helpen te concurreren en beter te presteren en tegelijkertijd de kijkerervaring voor het tv-publiek verbeteren. We zijn dankbaar dat we de Wanda Diamond League wedstrijden kunnen gebruiken om deze innovatie van World Athletics te implementeren. “

Het systeem zal ook worden gebruikt tijdens de wedstrijden van de Wanda Diamond League in Stockholm (23 augustus) en Brussel (4 september), die beide zonder toeschouwers zullen plaatsvinden.

Het aFX-systeem, ontwikkeld door geluidstechnici Tony David Cray en Des O’Neill, maakt gebruik van echte fans en gepatenteerde kunstmatige intelligentie om een ​​kinetische publieksreactie te creëren en is ontworpen voor elk stadion en elke locatie .

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *