< terug

Geslaagde Seven Hills Testrun

19 juli 2020 (0 reacties)

Mike Foppen loopt nationaal record.Foto Global Sports Communication

Nijmegen – Tijdens de Seven Hills Testrun in het Goffertpark in Nijmegen zijn zondagochtend supersnelle tijden gelopen. Hoogtepunt was het Nederlands record dat Mike Foppen liep over 5km. In een tijd van 13.31 min. kwam hij als tweede over de streep. De oude toptijd stond op naam van Kamiel Maase. Hij liep in 1997 een tijd van 13.46 min. Ouassim Oumaiz (Spanje) was nog sneller met 13.19 min. waarmee hij slechts een seconde boven het Europese record bleef. Ook David Nilsson (Zweden) en Hlynur Andresson (Ijsland) liepen nationale records met respectievelijk 13.42 min. en 14.32 min.

Maureen Koster
Finish Maureen Koster Foto Global Sports Communication

Maureen Koster snelste vrouw
Bij de vrouwen was Maureen Koster veruit de beste. Met een tijd van 15.25 min. op de vijf kilometer staat zij nu derde op de wereldranglijst van dit jaar.

Meetmoment voor atleten
Voor de toplopers uit Nederland en enkele andere Europese landen was de Seven Hills Testrun een meetmoment om te kijken hoe het met hun vorm gesteld is. Vanwege corona zijn er de afgelopen maanden geen wedstrijden geweest en onder de lopers bestond behoefte om zich te meten in een onderlinge strijd. Stichting Zevenheuvelenloop bood, samen met Global Sports Communication een kans aan de atleten om dit te doen op het parcours in het Goffertpark.

Test geslaagd
Ook voor de organiserende Stichting Zevenheuvelenloop was de run een testmoment om de startprocedure op een coronaproof wijze, met anderhalve meter van elkaar te testen. Alexander Vandevelde, directeur van de Stichting, was zeer tevreden, zowel over de startprocedure als over de resultaten: “We wilden zien hoe atleten reageren als ze op stippen moeten wachten tot het startschot. Adrenaline doet een hoop met een atleet bij een testloop met sterke tegenstanders. Ook wilden we kijken hoeveel moeite het ons zou kosten om coaches en toevallige toeschouwers 1,5 meter afstand te laten handhaven. In november wordt dat de uitdaging”.

start
Foto Global Sports Communication

Jurrie van der Velden van Global Sports: “Het is geweldig dat Global Sports Communication dit samen met stichting Zevenheuvelenloop op zo’n korte termijn heeft kunnen realiseren met internationale interesse. Je merkt onder topatleten dat er erg behoefte is om zichzelf te testen nu er weinig mogelijkheden zijn. Uiteindelijk zijn we er in geslaagd om deze test te faciliteren waarin vier NR’s zijn gelopen en 6 top 10 tijden in de wereld daar mogen we trots op zijn”.

Klik hier voor alle uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *