< terug

Getest: ASICS Gel Nimbus 26

12 februari 2024 (0 reacties)

Het is een klassieker die in onze productreview niet mocht ontbreken. Al een tijdje verkrijgbaar de ASICS Nimbus 26. ASICS heeft het CO2 label toegevoegd aan de GEL-NIMBUS™ 26 om consumenten transparant te informeren de duurzaamheidsprestaties en de vooruitgang die het Japanse bedrijf boekt. Hieronder onze review van de damesschoen.

Comfort en demping
Het is duidelijk dat ASICS veel aandacht heeft besteed aan het comfort van deze allround hardloopschoen. Meer demping en een nog betere pasvorm dan de voorganger.  De schoen is wat smaller. De rocker vorm van de schoen maakt het de Nimbus 26 wat agressiever dan zijn voorganger. Net als zijn voorganger profiteert de schoen van FF BLAST™ PLUS ECO demping. Een lichtgewicht en energiek schuim dat wolkachtige demping creëert over een reeks afstanden, gemaakt met 24% biobased materiaal uit hernieuwbare bronnen zoals restafval van de verwerking van suikerriet. Door deze verbeteringen blijft het dé schoen voor de lange afstanden.

De schoen ontleedt


Bovenwerk
Het bovenwerk van de Nimbus is totaal vernieuwd. Met verbeteringen aan de pasvorm van de middenvoet heeft ASICS met de GEL-NIMBUS 26™ een zachtere maar meer ondersteunende grip op de middenvoet gecreëerd. Dit komt voort uit het zorgvuldig ontworpen, gebreide bovenwerk en de verbeteringen die zijn aangebracht in de constructie van de vetergaten. Het bovenwerk is gemaakt van lichtgewicht, ademend gebreid materiaal. Het gebreide bovenwerk voelt aangenaam aan wanneer je de schoen aantrekt. Het is voorzien van ademende stof waardoor het voldoende ademt. De gebreide kraagconstructie van de schoen geeft de GEL-NIMBUS™ 26 een gemoderniseerde look met een luxe instapervaring.  Ook de tong van de schoen is van gebreid bovenwerk. De schoenlip is elastisch gemaakt een mooie verbetering met de voorganger waardoor je de schoen makkelijker aantrekt. Prettig zijn de nieuwe veterlussen. Je trekt de schoen nog strakker aan rond de middenvoet .De inlegzool is de bekende OrtoLite X-55. Het zorgt voor een prettige ondersteuning van de voet.

De tussenzool en de slijtzool
Bekend van zijn voorganger is de hogere hielhoogte. Met een hieldrop van 8 mm is de schoen geschikt voor alle soort voetlanders.  De tussenzool is gemaakt van het bekende Flytefoam Blast Plus ECO dempingsmateriaal. Dit foam bestaat voor 20% uit gerecyclede materialen. Het resultaat is een verende demping.In de hak is het PureGel verwerkt. De Gel is niet meer zichtbaar en helemaal verwerkt in de tussenzool. Prettig voor de haklanders onder ons. De ASICS’ PureGEL™-technologie zorgt voor een materiaal dat lichter en 65% zachter is dan conventionele GEL™-technologie. Ook hier dus aandacht voor een nog zachtere landing. De pasvorm van de schoen is ook aangepast waardoor het foam materiaal zich meer om de voet vormt. De slijtzool is ook vernieuwd met de HYBRID ASICSGRIP. Het zorgt voor nog meer demping en geeft tijdens de afzet en grijpbeweging van de voet voor een stevige grip. Het AHARPLUS rubber is van duurzaam materiaal gemaakt.

Samenvattend
Een heerlijke allround trainingsschoen voor de langere afstanden. Met een verende demping en veel aandacht voor pasvorm en comfort voel jij je nog fris na een lange duurloop. Ook zeer geschikt voor de beginnende loper die de afstanden wil uitbreiden.

Kleuren
Beschikbaar in verschillende kleuren

Hielhoogte.
8mm

Gewicht
dames 262 gr
heren 304 gr

Retailprijs.
200 Euro. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd