< terug

Getest: Asics GT-2000™ 12 de damesschoen uit de Nagino collectie

17 oktober 2023 (0 reacties)

De GT-2000™ 12 damesschoen.

De GT-2000™ 12 is de meest comfortabele versie dames hardloopschoen als je op zoek bent naar extra ondersteuning tijdens het hardlopen. De 3D GUIDANCE SYSTEM™ technologie van de schoen ondersteunt de plaatsing van je voet en biedt een natuurlijke voorwaartse ondersteuning met extra stabiliteit. Bovendien ervaar je dankzij de PureGEL™ technologie en het zachte FF BLAST™ PLUS foam extra comfort als je gaat hardlopen. Reflecterende details verbeteren de zichtbaarheid in omstandigheden met weinig licht. De schoen maakt deel uit van de prachtige Nagino collectie. Wij hebben de schoen getest.

De schoen ontleedt
Het bovenwerk is gemaakt met het bekende Jacquard mesh. Zacht en goed voor de luchtcirculatie. Het geeft een prettig gevoel wanneer je de schoen aantrekt. In de schoen zelf ligt de OrthoLite X-30 sockliner zool het zorgt voor een zacht instapcomfort.


De zool
In de schoen is de 3D Guidance system technologie verwerkt. Deze bestaat uit drie verschillende delen die zijn ontworpen om extra stabiliteit te bieden door de voet op een natuurlijke wijze te geleiden. Er zit geen traditioneel correctieblokje in de zool, maar dit model geeft ondersteuning door de combinatie van 3 verschillende eigenschappen. De hak is verhoogd en het platvorm verbreed. Daarnaast is er een langwerpige uitsparing aan de buitenzijde van het foam (en niet aan de binnenzijde) om aan die zijde voor compressie te zorgen tijdens de afzet. Het doel hiervan is dat de voet minder naar binnen kan vallen. De kuipvormige zool sluit de voet beter in en draagt ook bij aan een stabiele afzet.


Tussenzool
De tussenzoool bestaat nu uit FF Blast+ foam over de gehele lengte. Dit maakt de schoen zachter en de zool flexibeler. Het FF Blast™ plus foam voor zachtere landingen en extra demping, zodat je ook comfort ervaart op hardere ondergronden. De Aharplus buitenzool is slijtvast en zorgt voor maximale stevigheid.


De hiel en hak.
De ASICS GT-2000 12 is voorzien van PureGEL-technologie in de hiel.Het verbetert de zachtheid en schokdemping daardoor wordt de impact van een haklanding goed opgevangen. De gel is nu 65% zachter en geeft gericht comfort, omdat het nu direct onder de hiel ligt. Voor de eerste keer is de gel niet meer zichtbaar vanaf de buitenkant, maar is dus verwerkt in de tussenzool. Deze schoen heeft ook een rondere vorm gekregen, zodat een hak- en middenvoetloper soepeler kan afwikkelen
De hielkap is relatief smal zodat je enkels veel steun krijgen.

Eindconclusie
Al deze technologieën maken de GT-2000 12 geschikt voor de hardloper die een beetje overproneert. Een allround trainingsschoen voor op de weg maar ook voor op de zachte bospaden. De schoen is geschikt voor haklanders en middenvoetlanders met ondersteuning en comfort op elk moment.Ben je een proneerder dan is dit ook een prima schoen voor jou. Ben je een neutrale loper dan kun je deze schoen ook prima aanschaffen. De schoen volgt jouw voetafwikkeling.


Hielhoogte
8 mm

Gewicht
235 gram

Kleuren

De schoen is beschikbaar in vier kleuren

Retailprijs
160 Euro. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd