< terug

Getest: Asics Novablast 4 Heren

24 december 2023 (0 reacties)

Al sinds versie 1 testen wij de Novablast van Asics. Onlangs kwam versie vier uit en is het opnieuw tijd voor een test. Asics geeft voor het eerst het CO2 label mee aan deze schoen. Door veel gebruik te maken van gerecyclede materialen zorgt Asics ervoor dat zijn producten steeds duurzamer gemaakt worden. Vanaf versie 1 is de buitenzool, geïnspireerd op de trampoline, de blikvanger. De hardloper ervaart een responsieve vering een prettig bounce gevoel bij het lopen. We liepen met de Asics Novablast 4 op de baan, het veld en de weg. Hieronder onze bevindingen.

De schoen ontleedt

Tussenzool
Wat is er verbeterd in vergelijking met de derde versie? De foam van FF BLAST™ PLUS ECO is nog wat lichter gemaakt.  Bovendien zorgt het voor nog meer energieteruggave. Met de FF BLAST™ PLUS ECO demping is er sprake van een optimale demping. De FF BLAST™ PLUS ECO foam licht van gewicht vangt de schokken op en geeft jou dat responsieve gevoel tijdens het rennen. Twintig procent van het foam bestaat uit gerecyclede materialen.

Bovenwerk
Het bovenwerk is gemaakt van technisch gebreid mesh.  Ook dit is in vergelijking met versie drie verbeterd, het is nog zachter gemaakt en heeft meer ademend vermogen. Zodra je de schoenen aantrekt voel je de zachtheid van de materialen in combinatie met het ademend vermogen geeft het je voeten een comfortabel gevoel. De onderkant van de hielkap is verstevigd ,de rest is flexibel en zacht. Het hielbot wordt op deze manier wel ondersteund maar er is geen harde druk. De voettong zit aan beide kanten aan het bovenwerk vast. Het sluit daardoor goed af en voorkomt dat steentjes en vuil de schoen indringen. Bovendien blijft de tong bij het aantrekken en veteren mooi in het midden liggen.

Slijtzool
Aan de slijtzool is verder niet veel veranderd. De succesvolle AHAR™-slijtzool zorgt ook onder de Novablast vier voor voldoende tractie en grip. Het rubber van de slijtzool bestaat uit materiaal dat ook wordt gebruikt bij autobanden.Eindconclusie
De ASICS Novablast 4 is een neutrale allround hardloopschoen die perfect is voor je dagelijkse trainingsloop. Geschikt voor de neutrale loper met normale of hoge voetboog. De tussenzool is wel wat hoger dan je wellicht van andere schoenen gewend bent. Bij onze snelle duurloop bleef de schoen wel stabiel aanvoelen. We hebben de schoenen op alle ondergronden getest en de conclusie is dat deze hardloopschoen met name geschikt is voor op de weg en trainingen op de baan. Harde bospaden wil nog wel maar door blubber en zand voelt de schoen wat onstabiel aan. De Asics Novablast 4 kan alle afstanden aan en geeft dat heerlijke responsieve gevoel in je voortenen bij de afzet. Door de verbetering van het materiaal is de schoen lichter en bij een snelle duurloop is dat te merken. Ook prettig is de lichtgroene kleur waardoor wij duidelijk zichtbaar waren in deze donkere dagen van het jaar.

Kleuren
Beschikbaar in verschillende kleuren

Gewicht
Mannen  260  gram
Vrouwen 223  gram

Hielhoogte
8 mm

Retailprijs
150 Euro. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd