< terug

Getest: De Brooks Caldera 6 voor maximaal comfort tijdens de lange trails

9 juli 2022 (0 reacties)

Opvallend aan de Brooks Caldera 6 is de brede basis van de zool. Deze is breder dan trailschoenen van andere fabrikanten. De Brooks Caldera Trailschoen 6 is een neutrale schoen en behoort tot de Energize categorie van Brooks. Het betekent dat de zool extra veerkrachtig is en de voet meer lift geeft na de landing. Dit zorgt voor een hogere stapfrequentie wat tot betere prestaties leidt. Het is juist die ervaring die deze trailschoen zo aantrekkelijk maakt om op ieder terrein te lopen. Het is de meest geschikte schoen voor lange afstand trailrunning, door de nieuwe stikstof geïnjecteerde DNA LOFT v3-demping in de zool. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat de afwikkeling zacht en soepel aanvoelt, voor maximaal comfort op ieder terrein.

Brooks Caldera 6

De schoen ontleedt

Zool met ultra zachte demping
De zool voorzien van met stikstof geïnjecteerde DNA LOFT v3 en ultrazachte demping, is geoptimaliseerd voor lichtgewicht, responsief en duurzaam comfort. De voet zit stevig binnen de verhoogde schuimwanden van de zool, terwijl de verbrede basis en de gespleten zool bij de hiel je landingen stabiliseren en je soepel over oneffen terrein dragen. De slijtzool bevat noppen in allerlei verschillende richtingen. Hierdoor bieden de noppen grip bij zowel het heuvel af als het heuvel op lopen.

Brooks Caldera 6

Bovenwerk
Het bovenwerk biedt een nauwsluitende pasvorm. Dit bovenwerk zit in de zool om ervoor te zorgen dat de voet van de loper comfortabel aanvoelt met het juiste niveau van stabiliteit.
Brooks maakt hardloopschoenen die werken als een systeem, waarbij de zool, de buitenzool en het bovenwerk vloeiend als één geheel werken.Ook bij de Caldera 6 is dat het geval.Bij de tenen is bescherming aangebracht tegen stenen en rotsen in de vorm van een TPU Toe Cap. Een middenvoet zadel houdt de voet stevig vast zonder verlies van ademend vermogen, dankzij een nieuw, lichtgewicht en sneldrogend bovenwerk van air-mesh.  De vetersluiting is efficient met als leuke noviteit een rekbaar lusje op het bovenwerk waaronder je de veters extra vast kunt zetten.

Brooks Caldera 6

Voor wie?
De Brooks Caldera 6 is de perfecte schoen voor lopers die lange trails lopen en graag met de extreem zachte demping lopen, voor ultiem vertrouwen en comfort. Ook voor een ultraloop is de schoen uitermate geschikt. Het is een schoen die je laat vergeten dat je hardloopschoenen draagt. Laat de lange trails maar komen.

Hielhoogte
6 mm

Gewicht
herenschoen  310 gram
damesschoen 278 gram

Kleuren
zwart en blauw

Retailprijs
Euro 150 . Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *