< terug

Getest: de Brooks Ghost 14. Een schoen om mee weg te lopen.

10 augustus 2021 (0 reacties)

In onze schoenenreview vandaag aandacht voor de Ghost 14 van Brooks een schoen met een milieuvriendelijke impact. Voldoende reden voor ons om deze schoen eens aan een test te onderwerpen.

De Ghost 14 van Brooks werd door onze mannelijke testloper uitgeprobeerd tijdens een duurloop van twaalf kilometer. De resultaten volgen hieronder.

IMG_9281


Onze bevindingen
De Ghost 14 is de volgende in de lijn van de succesvolle Ghost serie. In eerste instantie met de schoen in de hand niet gedacht maar tijdens het lopen merken we dat de schoen zacht aanvoelt een prettige constatering. Na de eerste kilometers is de eerste conclusie een schoen waar je gelijk mee wegloopt. Soms heb je bij nieuwe schoenen een gewenning nodig dat is onze ervaring bij de Ghost 14 van Brooks niet. De schoen voelt comfortabel aan en dat maakt deze trainingsschoen een geschikte partner voor de lange duurloop. Het is het resultaat van een sterk verbeterde tussenzool. Onze ervaring na een lange duurloop: de schoen is geschikt om te gebruiken voor een hersteltraining en is ook uitermate geschikt voor de lange duurlopen. Het is een neutrale hardloopschoen die zorgt voor een goede afwikkeling van hak naar teen.

Brooks


De schoen ontleedt

De zool
In vergelijking tot de vorige Ghost hardloopschoenen heeft Brooks een aantal veranderingen doorgevoerd in de update naar Ghost 14. Die veranderingen zijn vooral in de tussenzool doorgevoerd. De tussenzool bestaat nu uit 100% DNA Loft waardoor de demping en schokabsorptie is verbeterd. In de slijtzool van slijtvast rubber is opnieuw de Segmented Crash Pad van Brooks verwerkt. Deze inkepingen zijn nu verlengd van hak naar voorvoet. Het zorgt voor nog meer demping en niet onbelangrijke voor de natuurlijk afwikkeling van de voet. Het gaf ons dat gevoel om schoen om mee weg te te lopen. Samen met de tussenzool zorgen deze onderdelen ook voor het gevoel van energieteruggave. Het is de trend in de hardloopwereld, een responsieve schoen.

IMG_9231Bovenwerk

Het bovenwerk van de schoen is van het bekende zachte meshmateriaal. Ademend materiaal dat zacht aanvoelt. De pasvorm van de schoen is dankzij de door Brooks toegepast 3D Technologie nog verder verbeterd. De schoen kan zich door het stretch materiaal aanpassen aan de vorm van de voet. Brooks heeft het materiaal verwerkt in die plekken van de schoen die de pasvorm nog verder kunnen verbeteren. Zoals wij al constateerden de schoen voelt prettig aan. Zacht aan de voet met een perfecte pasvorm zo kun je de Brooks Ghost 14 omschrijven.

De eerste CO 2 neutrale hardloopschoen.
Het bovenwerk bestaat voor minimaal 30% uit gerecycled polyester. Een aantal stoffen in de schoen zijn zelfs uit 100 procent gerecycled polyester vervaardigd. Het maakt deze Ghost 14 tot de eerste hardloopschoen van Brooks die CO2 neutraal is vervaardigd. Het is een onderdeel van de strategie van Brooks om in 2040 volledig CO 2 neutraal te kunnen produceren. Met de publicatie van het nieuwe klimaatrapport een actueel thema. Brooks verwoordt het zo. “Wij geloven dat klimaatverandering om onmiddellijke en internationale actie vraagt. Samenwerking speelt een cruciale rol om onze ambitieuze doelstellingen te kunnen verwezenlijken”, vertelt David Kemp, Senior Manager Corporate Responsibility van Brooks. “Ruim 150 miljoen hardlopers genieten elke dag opnieuw van wat onze planeet te bieden heeft. Ook daarom willen we onze verantwoordelijkheid nemen en onze milieu-impact minimaliseren.”

IMG_9233

Voor wie?

De Brooks Ghost 14 is een neutrale hardloopschoen. De schoen is geschikt voor de neutrale loper en is geschikt als trainingsschoen.

Gewicht

Damesversie 278 gram en de herenversie 281 gram

Hielhoogte

12 millimeter.

Prijs
Retailprijs 140,- Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.


Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *