< terug

Getest: de HOKA ONE ONE CARBON X3

26 maart 2022 (0 reacties)

De HOKA ONE ONE CARBON X 3  is de carbonschoen met een extra boost

Deze week kreeg onze redactie de HOKA ONE ONE CARBON X3 dames toegestuurd. Het is de nieuwste update in de serie Carbon X wedstrijdschoenen. De neutrale wedstrijdschoen uitgerust met een carbonplaat. Dat was voor ons vrouwelijk redactielid de reden om een extra trainingsrondje in te gelasten om deze neutrale wedstrijdschoen eens aan een test te onderwerpen. Hieronder de conclusies.

hokacarbon x3

Onze bevindingen
Bij het passen valt gelijk de geïntegreerde gebreide tong op. Dit gecombineerd met de nauwsluitende tricotconstructie aan de binnenvoet geeft het stevige stabiele gevoel aan de voeten. De schoen past daardoor als een sok om de voet. Doordat de voorkant iets breder is ,is er iets meer ruimte voor de voet aldus onze testloopster.Dat de schoen geschikt is voor de wedstrijden blijkt vooral uit de bijzondere zoolconstructie. De Carbon X  heeft de nieuwste PROFLY tussenzool. Het zorgt voor een zachte landing en de nieuwe responsieve foamlaag zorgt ook nog eens voor versnelling van de afwikkeling. De carbonplaat is verwerkt tussen de buitenzool en de middenzool . De carbonplaat zorgt samen met de krachtige Meta Rocker geometrie van de buitenzool voor een krachtige afzet. Het is de extra boost van deze schoen aldus onze testloopster. Een lichte schoen die je gelijk het wedstrijdgevoel geeft. De tempo’s op het wegdek geven de sensatie van echte energieteruggave. Een schoen die past zoals een schoen moet passen. Het gevoel is er gelijk mee weg te lopen. Heerlijke neutrale wedstrijdschoen voor vooral de langere wedstrijden zoals de marathon.

De schoen ontleedt

Hoka Carbon X 3

Bovenwerk

Het bovenwerk is gemaakt van het bekende innovatieve mesh-materiaal. Het geeft de schoen een ademend vermogen. De tong van de schoen, het gedeelte onder de veters, is geïntegreerd in de schoen. Het heeft tot gevolg dat de schoen niet gaat schuiven op de wreef. De hielkap is anatomisch gevormd en omsluit de achillespees en zorgt voor meer comfort. Het langere lipje aan de hielkap maakt het makkelijker de schoen aan te trekken.

hokacarbon

Carbonplaat
Hoka begon in haar X serie met de carbonplaat en is dus nu alweer met derde versie op de markt gekomen. De carbonplaat is geplaatst tussen de EVA PROFLY middenzool en slijtzool. Doordat de carbonplaat iets lager in de zool is geplaatst en ingebed is in het rubber van de EVA slijtzool is er sprake van een zachte landing. De energieteruggave door de carbonplaat is door de combinatie met de responsieve foamlaag in de tussenzool nog meer gemaximaliseerd.

Zool
De zool is breder in vergelijking met andere carbonplaatschoenen. Het zorgt daardoor voor meer stabiliteit en de voorvoet krijgt meer ruimte. Belangrijk bij vooral de langere duurlopen wanneer de voet toch iets gaat uitzetten. In de zool is de Metar Rocker technologie verwerkt. In combinatie met de carbonplaat zorgt dit nog eens voor extra voorstuwing en een snelle afwikkeling.

Voor wie?
De schoen is vooral geschikt voor de langere wegwedstrijden. Ook voor een snelle training met intervallen is deze schoen geschikt.

Hoka Carbon X 3

Hielhoogte
5mm

Gewicht
Damesschoen 188 gram.
Herenschoen 234 gram.

Kleuren
Damesschoen. Asymmetrische kleuren. Roze, groen en oranje

Retailprijs
Euro 179,95. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *