< terug

Getest:De Hoka Rocket X2 de carbonplaat schoen voor de langere afstanden

21 april 2023 (0 reacties)

De afgelopen periode hebben wij voor hardloopnieuws.nl de Hoka Rocket X2 getest. Hoka sluit aan bij de laatste ontwikkelingen in de wegatletiek. Een wedstrijdschoen met carbonplaat en superfoam is onmisbaar wanneer je alles uit je prestaties wilt halen. De Hoka Rocket X2 is speciaal ontwikkeld voor de halve en hele marathon. Vanzelfsprekend is deze wedstrijdschoen superlicht. De Hoka Rocket X2 is de derde generatie in de Hoka Rocket serie.

De schoen ontleedt

Bovenwerk
Het bovenwerk is van het bekende meshmateriaal.Grote verschil met een allround trainingsschoen is dat het materiaal heerlijk dun is en ook nog eens waterafstotend. Je moet wellicht even wennen aan de dunne hielkap die geen ondersteuning biedt maar gelijk bij de eerste stappen merk je al dat de voet niet wegslipt. Het dunne meshmateriaal geeft je echt het gevoel dat de schoen als gegoten om je voet zit. De band aan de binnenkant van het materiaal zorgt voor een vaste omsluiting van de middenvoet.

De tussenzool
Dan het interessante deel van de schoen. De tussenzool, deze is in tegenstelling tot de voorgangers gemaakt van twee lagen Peba Foam.De voet valt ook wat dieper weg in het foammateriaal. Dat geeft de schoen een heerlijke demping wat zo belangrijk is voor de langere afstanden. In de duurzame slijtzool is dun Durabrasion-rubber verwerkt.

De carbonplaat
De carbonplaat is een uitgeholde carbonvezelplaat en loopt helemaal onder de voet door in een voorvorksysteem het geeft de hardloper een stabiel gevoel aan de voeten. Bij de afwikkeling wordt daarmee de horizontale richting gestimuleerd. Ook in een snelle bocht voelt de schoen stabiel aan. In combinatie met de dubbele foamlaag van de tussenzool merk je bij een versnelling de teruggave. Dit bounce-effect is een extra stimulans om deze schoen ook te gebruiken voor de snelle interval trainingen.

Onze ervaring
Wanneer je de Hoka Rocket X2 aantrekt voelt de schoen als een tweede huid. De nauwe omsluiting van de voet geeft jou gevoel klaar te zijn voor een snelle interval dan wel wedstrijd. De Hoka Rocket X2 is bedoeld voor de neutrale loper. De wat zwaardere loper kan beter een andere schoen kiezen voor meer stabiliteit en demping. Als haklander was ik zelf erg verrast door de fijne demping van de Hoka Rocket X2. De afwikkeling van hak naar voorvoet voelde ook bij hogere snelheden prettig aan.

Conclusie
Doordat er relatief veel foam in het hakgedeelte zit is deze schoen uitermate geschikt voor haklanders. De Hoka Rocket X2 is als wedstrijdschoen vooral geschikt voor de langere afstanden tot en met de marathon. De schoen geeft je veel gevoel met de ondergrond waardoor de afwikkeling en de afzet gestimuleerd wordt. In combinatie met de carbonplaat is dit een wedstrijdschoen in het topsegment.

Gewicht
Unisex ca 210 gram

Hielhoogte
5 mm

Prijs
Retailprijs 249.95 Euro. Hardloopnieuws is onafhankelijk. Doe zelf uw keuze waar u deze schoenen wilt aanschaffen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd