< terug

Gezelligheid en mooie prestaties bij 24e Singelloop Enschede

12 september 2021 (0 reacties)

ENSCHEDE – 12 SEPEMBER 2021. De winnaar van de 24e editie van de Menzis Singelloop Enschede heet Luc Velzeboer. De atleet uit Almere finishte in een tijd van 24:18 minuten op de 5 Engelse Mijl. Tweede werd Nick Zwienenberg uit Nijverdal (24:48 min), die op de laatste meters de Belg Kim Ruell het nakijken gaf (24:49 min). Met 4500 inschrijvingen, waarvan 1500 kinderen, een Sportzone, Kidszone en Fanzone was het bijna weer een editie als vanouds.

Luc Velzeboer kijkt terug op een goede wedstrijd; het was zijn tweede wegwedstrijd in twee jaar tijd. Na 4,5 km wist hij Ruell van zich af te schudden en trok hij zijn snelheid door tot aan de finish.

Ruell, die vorig jaar niet deelnam als gevolg van reisrestricties door de coronapandemie, werd op de laatste meters geklopt door Nick Zwienenberg. De atleet uit Nijverdal wist aan te zetten en de Belg te verrassen door hem bij binnenkomst in het Volkspark voorbij te snellen. Volgend jaar keert Ruell opnieuw terug naar Enschede, dan voor zijn vierde deelname. Hij wil revanche in zoals hij zelf zegt ‘de mooiste race van het seizoen’.

Marcella Herzog
Foto Stan Wissink

Bij de dames was het Marcella Herzog die als eerste over de finish kwam. Ze bleef in 27:32 minuten haar teamgenote Famke Heinst van Running Team Liemers voor. Zij finishte in 28:19 min. Als derde kwam Elisabetta Ribera over de lijn (29:23 min).

Marc Woesthuis, voorzitter Singelloop: “Net als in 2020 hebben we laten zien dat het mogelijk is een geweldig evenement neer te zetten, ondanks de nog geldende restricties. We zien dat veel mensen in de coronaperiode zijn gaan hardlopen, want de animo om in te schrijven was overweldigend. Mensen kijken enorm uit naar een hardloopevenement. In 2022 vieren we ons 25-jarig jubileum. Dan pakken we groots uit. En we gaan er van uit dat we dan het COVID-tijdperk achter ons hebben kunnen laten.”

Bekijk hier de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *