< terug

Glazen bol

?De feestdagen zitten er gelukkig weer op.Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen gezelligheid, maar al die ophokverplichtingen zijn niet aan mijn persoontje besteed.Om nog maar te zwijgen over al die zoetsappige liedjes en deuntjes. De nieuwjaarscolumn van Jeroen van Damme

3 januari 2016 (0 reacties)

De feestdagen zitten er gelukkig weer op.Begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen gezelligheid, maar al die ophokverplichtingen zijn niet aan mijn persoontje besteed.Om nog maar te zwijgen over al die zoetsappige liedjes en deuntjes.

December had gelukkig ook nog wel iets positiefs, het ene warmterecord na het andere sneuvelde.Het globalwarming effect heeft dus toch wel voordelen.Zeg nu zelf, wat is er heerlijker om in december nog in je korte broek te kunnen trainen….gewoon in je eigen Nederland.Spontaan ben ik een rondje in mijn auto gaan rijden voor nog wat extra CO2-uitstoot.

Gelukkig zijn alle terugblikken op 2015, met bijbehorende ellende, weer achter de rug.Home Alone 1,2,3 heb ik nog overleefd….maar nummer 27 was er net eentje teveel.Terwijl ik dit stukje zit te schrijven (beter gezegd typen) lees ik mijn jaarhoroscoop voor 2016.Als rasechte weegschaal (wikken en wegen), lees ik dat het belangrijk is wat van me te laten horen.Bij deze dus!

Het roer moet om, en een buitenlandse liefdespartner komt mijn leven inwandelen.Ik zal het vanavond hier thuis eens voorzichtig in de groep gooien.Ook lees ik dat geld een belangrijk thema gaat worden.Het komt uit onverwachte hoek naar me toe.Gaston is natuurlijk altijd welkom hier in de straat.

Als ik in mijn eigen glazenbol kijk voorzie ik een grandioos sportjaar.De Olympische spelen in Rio staan dit jaar centraal, evenals het EK atletiek in Amsterdam.Onlangs in Montferland gehoord hoe strak de planning van Michel Butter in elkaar steekt. Er zit voor hem niets anders op dan die 2.11.00 op de Coolsingel te gaan lopen.Niet omdat hij anders niet naar RIO kan, maar gewoonweg vanwege het feit dat hij anders te laat komt om de geboorte van Butter-junior bij te wonen.

In Dronten hoorde ik de lichtvoetig lopende Kim Dillen steeds dichter bijkomen.Als zij de trend van de afgelopen maanden doortrekt richting het EK in Amsterdam gaan we nog mooie dagen beleven.

Helaas is mijn glazenbol getroffen door de zoveelste storing van KPN, maar om 2016 eens te beginnen met een spreuk.Tussen verleden en toekomst ligt één punt dat werkelijk telt, maar waar we zelden zijn…….
 

© hardloopnieuws.nl

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.