< terug

Gosk en Fitwi zegevieren op Structabo CrossCup in Mol (alle uitslagen NL atleten)

4 november 2018 (0 reacties)

De Poolse Anna Gosk en de Duitser Samuel Fitwi hebben de eerste individuele manche van de Structabo CrossCup op hun naam geschreven. In het Molse zand dicteerden bij de vrouwen voornamelijk buitenlandse atletes de wet. Imana Truyers werd eerste Belgische.Ruth van der Meijden liep een ijzersterke cross en werd vierde. Deelstra werd veertiende. Bij de mannen deden de Belgen het beter, maar Fitwi bleek toch een maatje te sterk voor onder anderen Isaac Kimeli en Dame Tasama. Michel Butter werd tiende. Bij de junioren verrast Luuk Maas met de winst

Het was te verwachten dat er een Poolse dame op de hoogste trede van het podium zou klauteren na afloop van de eerste individuele manche van de Structabo CrossCup in Mol. Het werd echter niet Katarzyna Rutkowska, die vorig jaar nog won. Haar landgenote Anna Gosk bleek namelijk sterker. De Ierse Shona Heaslip vervolledigde het podium.

Beste Belgische werd Imana Truyers op een zesde plaats. In haar zog finishten Sofie Van Accom, die de tussensprint met bijhorende drie punten won, en Hanna Vandenbussche, die lang op weg leek naar de beste Belgische prestatie. Truyers blijft door haar prestatie leidster in het klassement. Lisa Rooms kroonde zich tot de beste belofte van de Structabo CrossCup Mol. Mathilde Deswaef werd de eerste Belgische juniore.

Bij de mannen zag het er lang naar uit dat er een Belgische winnaar uit de bus zou komen. Isaac Kimeli nam voorin namelijk het initiatief. Samen met zijn clubgenoot bij OEH, Simon Debognies, werd de kopgroep stelselmatig uitgedund. Kimeli zou uiteindelijk samen met de Duitser Samuel Fitwi een duel uitvechten om de winst. Fitwi haalde zijn gram in het zand. De Duitser bleef Kimeli en een sterk oprukkende Dame Tasama voor.

Nederlanders
Michel Butter finishte als tiende in Mol. Bij de dames finishte Andrea Deelstra als veertiende. Luuk Maas won de wedstrijd bij de jongens junioren.

De uitslagen

Mannen
Mannen Mol

Junioren jongens
Junioren Mol

Dames
Dames Mol

Meisjes junioren
Dames Junioren Mol

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *