< terug

Goud en brons voor Global atleten Hassan en Kupers

8 maart 2015 (0 reacties)

 Sifan Hassan wint goud bij het EK indoor 

Sifan Hassan heeft vandaag bij het EK indoor in Praag met overmacht de gouden medaille gewonnen op de 1500m. Deze gouden medaille is een prachtige bekroning op haar sterke indoor seizoen. In januari liep Sifan al een Nederlands record op de 1500m in Karlsruhe. Drie weken later verbeterde zij haar eigen record tot 4.00.46 in Stockholm. Deze twee tijden zijn wereldwijd de snelste tijden gelopen dit jaar waardoor Sifan als grote favoriete afreisde naar Praag. 

Sifan Hassan was ook gekwalificeerd voor de 3000m, maar koos ervoor om in Praag uit te komen op haar favoriete afstand de 1500m. Deze medaille is haar tweede gouden EK medaille nadat zij afgelopen zomer Europees Kampioen 1500m werd in Zürich. Sifan zal zich de komende tijd gaan voorbereiden op het outdoor seizoen met als hoogtepunt de wereldkampioenschappen in Beijing. 

Voor Thijmen Kupers waren de Europese Kampioenschappen in Praag ook een groot succes, hij won zijn eerste internationale medaille bij een seniorenkampioenschap. Met nog 400m te gaan plaatste Thijmen een gedurfde versnelling en wist hij enkele concurrenten af te schudden. Marcin Lewandowski en Mark English bleven hem voor op de streep en Thijmen won een prachtige bronzen medaille. 

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.