< terug

Gouden Spike promoveert naar Challenger niveau

21 maart 2024 (0 reacties)

Atletiekwedstrijd de Gouden Spike, georganiseerd bij Leiden Atletiek op 25 mei, krijgt een hogere ranking. De wedstrijd promoveert naar het Challenger niveau van de World Athletics Continental Tour 2024. Dit maakt de wedstrijd voor atleten nog aantrekkelijker.

De eerste vraag die atleten stellen als ze meedoen aan een wedstrijd, is in welke categorie die valt. Hoe hoger die categorie, hoe meer punten zij kunnen halen voor de wereldranking. En met genoeg punten kunnen atleten zich kwalificeren voor internationale toernooien. Dankzij de Challenger status is de Gouden Spike voor nog meer atleten een wedstrijd om naar uit te kijken.

De nieuwe status geldt voor het hoofdprogramma van de Leidse wedstrijd, waarin twaalf onderdelen zijn opgenomen. Het gaat voor vrouwen en mannen om de 800 meter, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en polsstokhoogspringen. Voor de mannen komt daar nog een 1500 meter bij en voor de vrouwen een 5000 meter. In het voorprogramma zijn ook nog andere onderdelen te zien, zoals de sprintnummers en het verspringen.

Om de nieuwe status te krijgen, moet de organisatie van de wedstrijd aan een paar voorwaarden voldoen. Dat gaat bijvoorbeeld over de inrichting van de atletiekbaan, de tijdwaarneming en het aantal internationale atleten. Aan de meeste voorwaarden werd eerdere jaren ook al voldaan. De grootste uitdaging was om het prijzengeld te verhogen. Maar ook dat is dit jaar gelukt.

Toernooidirecteur Norbert Groenewegen is trots op de nieuwe status van de wedstrijd. ‘We focussen dit jaar op minder onderdelen in het hoofdprogramma, maar die zullen sterker bezet zijn. Het publiek kan een spectaculaire wedstrijd verwachten.’

(persbericht)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *