Ad
< terug

Grote Rivieren Loopcircuit hervat met Loop naar de Pomp Noordeloos

26 augustus 2019 (0 reacties)

Het is de negende editie van de 10 kilometer (wedstrijdloop) in het pittoreske en oergezellige plaatsje in de Alblasserwaard, met start en finish bij de historische dorpspomp. De wedstrijdloop begint om 14.00 uur, de prestatieloop over 5 kilometer om 13.00 uur en vanaf 11.45 uur zijn er jeugdlopen in alle categorieën.

De zomervakantie is weer voorbij, ook voor de lopers in het Grote Rivieren Loopcircuit. Dat wordt zaterdag 7 september hervat met de Loop naar de Pomp in Noordeloos.

Vorig jaar waren Nixon Fernandes (hij komt zijn titel verdedigen) en Carla Ophorst (zij is verhinderd) de winnaars van de Loop naar de Pomp. De parcoursrecords staan sinds 2006 op naam van Lars Gerritsen (31.24) en Marlies Jongerius (36.52). Naast prijzen voor de top drie in alle categorieën staat er een bonus van 100 euro op verbetering van die records.

Normaliter is de Loop naar de Pomp de zevende van de negen wedstrijden in het Grote Rivieren Loopcircuit. Door de afgelasting van de Lingewaalloop in juni, wegens het te warme weer, bestaat het circuit dit jaar echter uit acht wedstrijden waarvan de Loop naar de Pomp de zesde is. Voor het eindklassement tellen van de acht lopen de vijf beste resultaten mee. Na Noordeloos staan nog de Molenloop in Alblasserdam (5 oktober) en de wedstrijd in Gorinchem (26 oktober) op de rol.

Het overall klassement bij de mannen wordt momenteel aangevoerd door Timo de Geus. De constante Jeroen van Damme is de nummer twee. Op grotere afstand – want zij hebben minder uitslagen staan – lijken Nixon Fernandes en Leendert van der Lugt de voornaamste andere kanshebbers op winst van het eindklassement.

Bij de vrouwen gaat Vivianne Steegstra riant aan de leiding, maar lijkt Petra Sloots de favoriet voor de eindzege. Zij won de laatste twee wedstrijden uit het Grote Rivieren Loopcircuit.

Alle informatie over het Grote Rivieren Loopcircuit is te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit. Voorinschrijven voor de Loop naar de Pomp is tot en met 1 september mogelijk via www.inschrijven.nl. Op 7 september zelf kunnen lopers zich inschrijven bij de start en finish, aan de Botersloot 15 in Noordeloos.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *