< terug

HAC’63 atleet Job IJtsma opgenomen in nationale selectie EK cross

25 november 2019 (0 reacties)

Papendal – Vandaag maakte de Atletiek Unie de selectie voor het EK cross bekend, dat dit jaar in het Portugese Lissabon gelopen zal worden. Job IJtsma is één van de tien atleten die zich bij de selectie mag voegen. Hij is lid van de Hoogeveense atletiekclub HAC’63

Technisch directeur Ad Roskam maakte vandaag de Nederlandse ploeg bekend, mede gebaseerd op prestaties tijdens de Warandeloop ,waar Job IJtsma als vierde overall over de finish kwam en als derde Nederlander in het klassement kwam te staan.

Job IJtsma is geselecteerd in de categorie mannen onder de 20 jaar. In deze categorie mag hij Nederland vertegenwoordigen over een afstand van 6225 meter door het Bella Vista Park.

“Nederland is vertegenwoordigd door een jonge generatie atleten met een ‘onder 20’ en ‘onder 23’ team en twee senioren. Zij zullen de rijke historie van Nederlandse atleten bij het EK cross moeten voortzetten nu een aantal oudere atleten zich om verschillende redenen niet hebben gekwalificeerd”, aldus Ad Roskam.

Job IJtsma zelf is uiteraard zeer blij met het nieuws dat hij is geselecteerd. Hij voelde dat hij in goede vorm verkeerde en hoopte zich tijdens de Warandeloop in de kijker van de bondscoach te lopen. Nu hij dat voor elkaar heeft gekregen heeft hij slechts een korte periode om zich voor te bereiden op het EK. Op 8 december mag hij namelijk al aan de start verschijnen in het Oranje tenue.

Tekst Remco Bos
Foto Remco Bos ( tijdens de Schoonhoven cross)

Redactie hardloopnieuws.nl
Job IJtsma maakt deel uit van het Team4Mile

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd