< terug

Halve marathon Harderwijk eindigt in grote chaos en kent geen uitslag

9 maart 2019 (1 reactie)

De halve marathon en de tien kilometer van Harderwijk kreeg vandaag geen winnaar toegewezen. Bij een kruispunt zo rond de zes kilometer werden de koplopers de verkeerde kant opgestuurd. Lopers moesten vervolgens zelf een weg zoeken naar de finishlokatie. Een groot aantal toplopers besloten vervolgens maar uit te stappen.

Woedend
In de Stentor lezen we dat toplopers zoals de Keniaan Ezra Kering en ook de Zwolse Hellen Berger woedend reageren. Berger verklaart in de Stentor dat ze hiervoor de CPC had laten lopen om hier op uitnodiging een snelle tijd te lopen. Ze verklaart in de Stentor dat ze op weg was om een nieuw parcoursrecord te lopen. Organisator Ruud Jansen verklaart in de Stentor dat hij van drie kanten lopers naar de finish zag lopen. De 39e uitvoering van de halve van Harderwijk kreeg daardoor met een record aantal deelnemers een grote domper te verwerken.  Op de website van de organisatie is de volgende verklaring te lezen

Verklaring organisatie
Wij als organisatie betreuren het ten zeerste dat door niet voorziene omstandigheden de 10 km en de halve marathon door een groot aantal deelnemers niet is gelopen zoals deze had moeten zijn. Hierdoor heeft de organisatie helaas besloten de uitslag op beide afstanden ongeldig te verklaren en dientengevolge geen prijsuitreiking te doen plaatsvinden. Wij beseffen ten zeerste dat de deelnemers uitermate teleurgesteld zijn en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan.s organisatie betreuren het ten zeerste dat door niet voorziene omstandigheden de 10 km en de halve marathon door een groot aantal deelnemers niet is gelopen zoals deze had moeten zijn. Hierdoor heeft de organisatie helaas besloten de uitslag op beide afstanden ongeldig te verklaren en dientengevolge geen prijsuitreiking te doen plaatsvinden. Wij beseffen ten zeerste dat de deelnemers uitermate teleurgesteld zijn en bieden hiervoor onze oprechte excuses aan.

Reacties

  • Herman
    3 Op 10
    En iedereen krijgt natuurlijk het inschrijfgeld terug en de gemaakte reiskosten?
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *