< terug

Halve marathon Zwolle binnen één week uitverkocht; aanval op parcoursrecord dames

1 mei 2023 (0 reacties)

Opnieuw sterke bezetting bij halve marathon Zwolle

Zwolle – De organisatie van de halve marathon Zwolle is er opnieuw in geslaagd om een sterk elite deelnemersveld in Zwolle te presenteren. Hoofddoel is opnieuw om het al sinds 2012 bestaande parcoursrceord (1.08.22, redactie) van de Keniaanse atlete Flomena Chepchirchir uit de boeken te lopen. Bij de wedstrijd op zaterdag 10 juni a.s. starten de dames om 20.07.02 uur, 7.58 minuten voordat het mannenveld om 20.15 uur van start gaat.

Dat de halve marathon zich in een serieuze populariteit mag verheugen bleek dit jaar opnieuw; binnen een week na de opening van de inschrijving hiervoor waren alle deelnemersbewijzen uitverkocht.

De Ethiopische Bekelech Gudeta en Betelihem Afenigusen en de Keniaanse Gladys Chepkurui kunnen worden gezien als de favorieten voor de winst in het damesveld. Met persoonlijke besttijden van respectievelijk 1.06.35, 1.06.46 en 1.05.46 moet één van hen in staat worden geacht het parcoursrecord te verbreken.

Het mannenveld kent twee atleten die een tijd van onder de 60 minuten hebben gerealiseerd. De Ethiopiër Haftu Teklu deed dat vorig jaar in Barcelona in 59.06 minuten, de Keniaan Isaia lasoi realiseerde dit jaar een tijd van 59.27 tijdens de Venloop in Venlo. Ook atleten als Maru Teferi (Israel) en de Keniaan Bethwel Chumba zullen zich in de strijd om de podiumplaatsen kunnen mengen. Teferi noteerde vorig jaar een winnende tijd van 2.06.43 in de marathon van Fukuoka, Chumba klokte dit jaar 2.05.42 in de marathon van Sevilla. Atleten als Robert van der Stelt, Niels te Pas en Luc Essink zijn in staat om als snelste Nederlander te finishen.

Bij de vier Engelse mijlen zijn de Nederlandse toploopster Andrea Deelstra en de in Nederland wonende Fanos Tekle, vorig jaar tweede op deze afstand in Zwolle, favoriet voor de winst. Inschrijving voor de vier Engelse mijlen is inmiddels gesloten.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *