< terug

Hamburg marathon waarschijnlijk uitgesteld

31 maart 2021 (0 reacties)

Hamburg. Twaalf dagen voor de start van de elite-marathon op 11 april om 8.30 uur wacht Marathon Hamburg Veranstaltungs GmbH nog op een bevestiging van de stad. “Als we tegen het weekend geen vergunning krijgen, moeten we de race afzeggen of alternatieven zoeken in de omgeving”, zegt algemeen directeur Frank Thaleiser in het Hamburger Abendblatt.

De organisatoren hebben ook de details van de hygiëneconcepten verbeterd die door de autoriteiten worden vereist. Terwijl de deelnemers pas mogen starten na enkele negatieve coronatests, zijn er diverse maatregelen gepland zodat er geen toeschouwers langs het 10,5 kilometer lange circuit tussen Rathausmarkt (start en finish) en het keerpunt in Sierich- / Maria-Louisen-Straße in Winterhude kan stoppen. Het nieuws komt niet onverwacht. Binnen de Duitse hardloopwereld werd al eerder gevreesd voor het doorgaan van deze marathon vanwege de alsmaar oplopende coronabesmettingen in de deelstaat Hamburg. De stad is inmiddels in Lockdown. Het deelnemersveld was al teruggebracht naar 70 atleten in plaats van honderd. De organisatie is een idee van Global Communications in samenwerking met NN Group.

Problemen voor Eliud Kipchoge
De grote trekpleister in Hamburg is topalteet Eliud Kipchoge. De strenge lockdown in Kenia bezorgt ook hem problemen. Binnenlands kan hij niet vliegen en dus moet hij zes uur in de auto naar Nairobi voor een vlucht naar Europa.

Nederlandse atleten
De Nederlandse atleten Frank Futselaar, Michel Butter, Björn Koreman, Roy Hoornweg ,Benjamin de Haan, Bo Ummels en Jill Holterman waren uitgenodigd voor deze speciale editie om zich te kwalificeren voor de Olympische marathon.
Frank Futselaar, Björn Koreman, Abdi Nageeye en Bart van Nunen, hebben inmiddels aan de olympische limiet van 2.11.30 voldaan. Bij de Spelen in Tokio mogen drie Nederlandse mannen starten op de klassieke afstand van 42 kilometer en 195 meter.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *