Ad
< terug

Harde trainingsprikkel in plaats van NK

11 februari 2020 (0 reacties)

Jip Vastenburg zou afgelopen zondag van start gaan in Schoorl voor het NK 10 kilometer.Door de storm Ciara zag de organisatie genoodzaakt de wedstrijd af te gelasten. Vastenburg besloot er een training van te maken

Een mooi en sterk deelnemersveld, het decor van het NK 10 kilometer en veel zin om te lopen. Eigenlijk stond niets Jip Vastenburg in de weg om er deze zondag een mooie editie van de Groet uit Schoorl Run van te maken. Behalve Ciara dan. Door de storm die over Nederland raast werd de wedstrijd afgelast. “Ik kan wel begrijpen dat het is afgelast.”

Want dat de wedstrijd niet doorging, dat viel volgens Jip Vastenburg ook wel te verwachten deze ochtend. “Er lag al een megagrote tak op het parcours, dus echt veilig was het niet geweest”, vertelt ze. “Het is ook erg vervelend voor de organisatie dat ze het af moeten lasten. Zij werken hier een heel jaar naartoe. Ik kan me voorstellen dat zo’n keus dan lastig is, maar ik denk dat het heel verstandig is.”

Laatste wedstrijd voor de marathon
Het gooide wel wat roet in het eten van Jip Vastenburg. De wedstrijd zou namelijk haar laatste zijn voor de marathon in Sevilla over twee weken. “In plaats daarvan heb ik nu een tempo sessie met Jill Holterman gedaan. Dat was mijn laatste harde prikkel voor Sevilla.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *