< terug

Hardenbergers vooraan in eigen Klepperstadloop (uitslagen en video)

15 september 2022 (0 reacties)

René van der Beek (foto Wim Ramaker)

Hardenberg-De 24e Klepperstadloop in Hardenberg kende woensdagavond 14 september een spannend verloop.Lange tijd liepen de twee koplopers Sebastiaan Pol uit Coevorden en de thuisfavoriet René van der Beek samen aan de leiding. Uiteindelijk won Sebastiaan Pol de wedstrijd door een versnelling in de laatste ronde.

Vijf kilometer
Door de wedstrijddatum te verschuiven werd er voor het eerst in de geschiedenis van deze klassieker in het najaar gelopen. Na de jeugdwedstrijden werd het startschot gegeven voor de vijf kilometer. De wedstrijd bij de mannen werd daar gewonnen door thuisfavoriet Martijn Dijkstra. De Spurt’88 atleet liep van start tot finish vooraan en finishte uiteindelijk in 17.20 en was daarmee 34 teller sneller dan de nummer twee Vincent van Doorne. Er is een derde plaats voor Harm Hogeling in 18.18. Bij dames was de winst voor Yvonne Meijer. De atlete uit Witharen kwam met 18.56 sterk terug na een blessureperiode. De tweede plaats is voor de Rijssense Manouck Sanderman in 19.48. De derde plaats wordt opgeeist door de ACO atlete Nora Assink die de sprint van Sanderman nipt verloor.

Tien kilometer
Het slotstuk van de atletiekavond in Hardenberg was voor de tien kilometer atleten. Vanaf de start vormden Hardenberg René van der Beek en Sebastiaan Pol (Coevorden) een dynamisch duo.Het was vooral van Beek die de forcing deed. Pol de laatste tijd succesvol in een aantal regionale wedstrijden bleef volgen. Daarachter liep nog een Hardenberger een sterke wedstrijd. Jaap Stiggelbout (Spurt’88) wist zich los te lopen van Yntze Wardenburgh uit Klazienaveen. In de laatste ronde sloeg Sebastiaan Pol en won de wedstrijd in 35.06. René van der Beek was blij met een tweede plaats in 35.12 het betekende een nieuw persoonlijk record voor de docent Duits die zich dit jaar ook al verbeterde in de marathon. Stiggelbout maakt het Hardenbergs succes compleet met een derde plaats in 37.54. Bij de dames was er een compleet Hardenbergs podium.Rosan Otten won de tien kilometer in 43.50 voor Rebecca Kelder in 49.18 en Rina Meijer in 50.28. Zoveel Hardenbergse atleten vooraan in de Klepperstadloop is een unicum in de 24 jarige geschiedenis van de Klepperstadloop.

Klik hier voor de uitslagen

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.