< terug

Hardloopnieuws.nl test de nieuwe Japanner Mizuno Wave Sky 3.

23 juni 2019 (0 reacties)

Mizuno bracht deze maand een nieuw model op de markt, de Mizuno Wave Sky 3. Hardloopieuws.nl testte de schoenen in lange duurlopen en een korte intervaltraining.Conclusie de schoen maakt de bijzondere eigenschappen waar. De schoen heeft een heerlijke pasvorm.

De Aerohug mesh aan de bovenzijde van de schoen geeft onze testloopster het fijne hardloopgevoel dat de schoen prettig aan de voet zit.  Niets is vervelender dan dat je tijdens een lange duurloop het idee krijgt dat schoen niet echt om de voet past. De schoen werd door ons getest door een atlete die veel duurlopen in haar training heeft opgenomen. “Prettige schoen met inderdaad een prima vering zoals door het persbericht wordt aangeprezen”, is haar conclusie. De zool is gemaakt door een combinatie van XPOP en Mizuno Foam Wave. Materiaal dat zorgt voor teruggave van de energie door een opwaartse druk. Het is het effect van een springveer. Onze testloopster geeft aan dat schoen niet overdreven stuurt en zorgt voor goede stabiliteit rond de hiel en met name ook zijwaarts. “Mijn middenvoetslanding combineert prima met deze schoen”, aldus onze testloopster.

Mizuno

De nieuwe dempingstechniek wordt gerealiseerd door het innovatieve Foam Wave. De zool is opgebouwd uit twee delen met elk een eigen stijfheid. De U4icX tussenzool is daarin de verbindende factor.”Prettig gevoel bij de langere duurlopen”, aldus onze testloopster. De korte intervaltrainingen met veel frequentie voelen door de goede pasvorm prima aan. Juist op volle snelheid is het van groot belang dat de schoen als gegoten rond de voet zit. De Wave Sky 3 wordt door ons als een prima hardloopschoen ervaren.Geschikt voor de langere en de kortere duurlopen.

Mizuno

Informatie
De Mizuno Wave Sky 3 is verkrijgbaar bij running speciaalzaken en webshops. De herenuitvoering is verkrijgbaar in blauw, grijs en lichtgrijs, de damesuitvoering in rood, grijs en lichtgrijs. Consumentenadviesprijs € 169,95. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *