< terug

Hardlopen als heerlijk medicijn: “Ik ben van nature wat onzeker, maar door hardlopen heb ik een sterker gevoel van eigenwaarde”

1 oktober 2020 (0 reacties)

Voor een wedstrijd over 10 kilometer hoeven ze Sjirk Overal niet wakker te maken. De in Hitzum geboren hardloper is wél te porren voor een marathon (141 stuks in twaalf jaar) of nog zwaardere uitdagingen, zoals de Elfstedentocht en het NK 24 uur. Een portret van een 59-jarige kampioen, die dankzij het hardlopen afrekende met depressieve gevoelens en onzekerheid.

Lees hier verder

Over zijn Elfstedentoch en het NK 24 uur.Vertaald uit het Fries
O Overal als een loper langs de elf steden. Alles verliep volgens plan. ,, In de eerste helft ging elke kilometer in 6.30 uur. Daarna iets langzamer, maar ik eindigde in 27 uur en 11 minuten. Zesde van de zeventien. ”

NK 24 uur Deventer
We waren net terug van vakantie in Zwitserland en daar had ik nog steeds stijve spieren van. Maar na de eerste twaalf uur had ik 110 kilometer afgelegd en dat gaf me moed. Ik dacht: de 200 kilometer moet het kunnen. ” Op het 1,3 kilometer lange fietspad in Deventer overtrof de Hitzumer zichzelf: 207 kilometer en 289 meter. “Terwijl ik altijd de spieren voelde”, zegt hij. “Maar ik liet me niet voor de gek houden en het eten en drinken ging goed. Ik kom al ver met een paar borden pasta. ”Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *