< terug

Hardlopen in Corona-tijd: Running Tours gaan weer van start in Nederland

12 mei 2020 (0 reacties)

Het kabinet heeft 6 mei de maatregelen rond de bestrijding van het coronavirus verder versoepeld. Per 11 mei mag ook iedereen ouder dan 18 jaar buiten sporten en bewegen, mits op 1,5 meter afstand van elkaar.

Dit betekent dat de Nederlandse Running Tour organisaties vanaf die datum ook langzaamaan beginnen met de start van hun running tours. Je kunt in eigen land een running tour boeken in Amsterdam, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en op de Veluwe.

Het starten met de running tours vraagt wel om nog meer maatwerk van de organisaties en juist dat gaan de gidsen op een goede manier oppakken.  Doordat het kleinschalige tours zijn, leent deze manier van hardlopen zich juist voor hardlopen ten tijde van Covid-19.

We volgen nauwgezet de regels die NOCNSF in acht neemt. Bovendien hebben we onze tours zodanig aangepast in de uitvoering dat zowel bij de routes en de uitleg de afstandsregels in acht genomen kunnen worden. 

De volgende regels worden gehanteerd:

– Deelnemers verklaren bij de boeking en/of 2 dagen voor de tour geen lichamelijke klachten te vertonen (zoals hoesten, keelpijn, koorts etc.) 

– De running tour gidsen en ook de klanten nemen de 1,5 meter regel in acht 

– Tijdstip, locaties en routes van de running tours worden zo gekozen dat drukte en mensenmassa’s zo veel mogelijk worden vermeden

– City en trail Running tours worden voor maximaal 2 deelnemers uitgevoerd. En voor maximaal 5 deelnemers bij een Safari Jogging tour op de Veluwe. Klanten dienen per boeking tot 1 gezelschap te behoren.

– Gidsen hebben desinfecterende gel bij zich

– Betalingen alleen via de webshops of bank

Bovenstaande maatregelen kunnen worden aangepast, mocht daartoe aanleiding zijn.
Running Tours zijn een actieve, leuke en natuurvriendelijke manier om met een joggende gids een stad of de natuur in eigen land te verkennen. De tours worden zeer goed beoordeeld door de deelnemers. Je hoeft geen atleet te zijn om aan de tours deel te nemen. Het tempo wordt aangepast aan de deelnemers. En er kan vaak uit meerdere afstanden gekozen worden.

Onderstaande Nederlandse running tour organisaties behoren tot het wereldwijde netwerk van RunningTours.Net

Tourist Run Amsterdam, 
Amsterdam Running Guide, 
Maastricht Running Tours, 
Nijmegen Running Tours, 
Rotterdam Sightrunning Tours en 
Safari Joggen (Veluwe)

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd