< terug

Hardlopen met Parkinson

25 januari 2021 (0 reacties)

Bewegen is gezond. En essentieel voor mensen met de ziekte van Parkinson.In 2019 kreeg ik de diagnose. Ik was toen net 50. De wereld staat even stil. En dat is nou juist wat je niet moet doen met Parkinson. Stilzitten. Ziedaar het advies van Arno Brons. Hij is een door de atletiekunie opgeleide trainer en heeft maar één advies voor mensen met de diagnose Parkinson: Bewegen, bewegen, bewegen. Onderstaand zijn oproep

Hardlopen is mijn ding, en dat blijf ik graag zo lang mogelijk doen. Omdat bewegen essentieel is, help ik graag anderen te blijven bewegen. En omdat zitten op een hometrainer nogal saai is, kies ik ervoor om te lopen in de natuur. 30 minuten in de natuur helpt al. Hardlopen ook. Bewust bezig met conditie van lijf en brein. Samen hardlopen is nog leuker, of je nu begint met lopen of al wat langer loopt. Daarom geef ik individuele looptraining of start ik regelmatig met een groepje lopers met (beginnende) Parkinson. 60 of 90 minuten op zaterdag of zondagochtend. In de Soesterduinen of de bossen van Baarn, Amersfoort of Lage Vuursche. Om fit te blijven, om te blijven genieten van het leven en om de symptomen van de ziekte van Parkinson zo lang mogelijk uit te stellen.

Interesse om mee te lopen? Laat het me weten. Combineren van wandelen en hardlopen is uiteraard ook mogelijk. Check wel even bij je fysiotherapeut en/of neuroloog of hardlopen geschikt voor jou i

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerd