< terug

Hardlopen voor meeste mensen hartstikke gezond (video)

Is hardlopen wel zo gezond? Dat vraag je jezelf af als je hoort dat iemand na een hardloopevenement overlijdt. Zondag na de CPC Loop werd een van de deelnemers onwel en overleed later in het ziekenhuis. Volgens sportarts Peter van Veldhoven van het MCH is hardlopen op zichzelf geen gevaarlijke sport.

11 maart 2015 (0 reacties)

SiteObject components: item

 

 

Uit elk onderzoek blijkt: hardlopen is gezond en vertraagt het verouderingsproces. Toch overleed zondag bij de City Pier City-loop in Den Haag een deelnemer aan de halve marathon. Tientallen anderen gingen waggelend of kotsend over de finish, hingen uitgeput tegen de hekken of werden afgevoerd naar de hulppost. Lopen mag dan gezond zijn, maar geldt dat ook voor het lopen van hele en halve marathons? Waarschijnlijk niet. Wel verzekeren cardiologen dat het risico van zulke inspanningen beperkt is.

Lees hier verder

 

DEN HAAG – Is hardlopen wel zo gezond? Dat vraag je jezelf af als je hoort dat iemand na een hardloopevenement overlijdt. Zondag na de CPC Loop werd een van de deelnemers onwel en overleed later in het ziekenhuis. Volgens sportarts Peter van Veldhoven van het MCH is hardlopen op zichzelf geen gevaarlijke sport. 'Er kunnen verschillende factoren zijn waardoor iemand overlijdt tijdens een sportevenement. Meestal heeft dit iets met het hart te maken of met oververhitting tijdens het sporten.' Wanneer bepaalde factoren zoals een aangeboren hartafwijking aanwezig zijn, kan hardlopen net als andere sporten inderdaad gevaarlijk zijn. Goed voorbereid aan de start verschijnen, is ook belangrijk. ‘Als je ongetraind bent en plotseling een maximale belasting gaat uitvoeren, verhoogt dat wel je risico’, vertelt van Veldhoven. ‘Voor de meeste mensen is hardlopen echter hartstikke gezond.’

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *