< terug

Hassan denkt nog altijd aan combinatie marathon en baan op Spelen

4 juli 2024 (0 reacties) Hassan denkt nog altijd aan combinatie marathon en baan op Spelen

Sifan Hassan is er nog altijd van overtuigd dat ze op de Olympische Spelen van Parijs de marathon op de weg en baannummers kan combineren. De atlete zou daarmee mogelijk in de voetsporen treden van de Tsjechische legende Emil Zatopek, die in 1952 in Helsinki goud won op de 5000 meter, 10.000 meter en de marathon. De nieuwe premier Schoof benoemde haar gisteren in zijn regeringsverklaring

“Het is nog steeds niet uitgesloten dat ik dat ga doen”, aldus de 31-jarige Hassan in aanloop naar de FBK Games in Hengelo. “De switch van de baan naar de weg is wel superzwaar, zowel lichamelijk als geestelijk. Je traint totaal andere spieren.”

Lees hier verder

Premier Dick Schoof
Premier Dick Schoof legde gisteren in de regeringsverklaring in de Tweede Kamer. HIj sprak toen ook over Sifan Hassan. Schoof vertelt over de opmerkingen die een van zijn “allergrootste sporthelden” maakte voordat ze haar debuutmarathon liep. Hassan vroeg zich af waar ze aan was begonnen, herinnert Schoof zich, maar ze zei ook dat ze de reis wilde maken. Hassan was blij met verrast met de aandacht van de nieuwe premier voor haar. Ze verklaarde ik ben blij dat hij fan van mij is. Ze wist ook dat Schoof marathons had gelopen.

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *