< terug

Hassan gaat in Brussel aanval doen op twaalf jaar oud werelduurrecord.Ook Moen doet hernieuwde poging

11 augustus 2020 (0 reacties)

Sifan Hassan gaat op 4 september bij de Van Damme Memorial in Brussel een aanval doen op het werelduurrecord, dat met 18.517 meter sinds 2008 op naam staat van de Ethiopische Dire Tune.

“Het is een gek en lastig seizoen, maar ik ben zo goed mogelijk blijven trainen en ben gelukkig gezond en fit. Er zijn maar weinig wedstrijden en ik ben dan ook superblij met het voorstel om het record aan te vallen”, aldus Hassan.

Lees hier verder

Mannen
Bij de mannen kondigden viervoudig olympisch kampioen Mo Farah en onze landgenoot Bashir Abdi eerder al hun aanval op het werelduurrecord aan. Sinds juni 2007 staat het record op naam van atletieklegende Haile Gebreselassie met 21km en 285m. Abdi wil in diezelfde race ook beter doen dan Gaston Roelants, die in 1972 op 20,784 km afklokte. In hun aanval op het uurrecord krijgen ze extra concurrentie van de Noor Sondre Moen, die zich richt op het Europees record van Jos Hermens. De Nederlander liep in 1976 20,944 km. Afgelopen zaterdag lukte hem dat met 21,132 km al in het Zweedse Kristianstad, maar die poging wordt mogelijk niet gehomologeerd.

Tot slot komt er ook nog een 1.500 meter bij de mannen bij, een familiestrijd tussen de broers Henrik, Filip en Jakob Ingebrigtsen.

Lees hier verder

Reacties

    Geen reacties.
Al een account, log hier in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *